Gaivios ir kiek pikantiškos. Arbūzo saldumas puikiai dera su sūriu ir gražgarsčių aitrumu.
Gaivios arbūzo salotos su feta
1 porcijai reikės
1 apvalios arbūzo riekės (geriau be sėklų)
1 saujos gražgarsčių
50 gr feta/ brinzos/ kitokio minkšto sūrio
1/4 rausvojo svogūno (nebūtina)
1 šlakelio balzaminio acto
Gaminame
- Atpjauti riekę arbūzo, nupjauti žievelę, jei arbūzas su sėklomis, jas geriau maksimaliai išrankioti – bus patogiau valgyti.
- Ant arbūzo dėti gražgarstes, trupinti sūrį, dėti smulkinto svogūno ir apšlakstyti balzaminiu actu. Tiekti iš karto.
- Arbūzą pjaustyti galima tiesiog kubeliais, tuomet salotos bus kiek mažiau sultingos.