Dailūs vištienos kukulaičiai su padažu

Receptas tiems, kuriems, kaip ir man, sunkiai sekasi gražiai suformuoti kukulius ir jie būna kokie tik nori, bet ne apvalūs 🙂

Dailūs vištienos kukulaičiai su padažu

4 porcijoms kukulių reikės:

  • 500 gr maltos vištienos

  • 0.25 šaukštelio druskos

  • 0.25 šaukštelio maltų juodųjų pipirų

  • 0.25 šaukštelio kario prieskonių ar kitų mėgstamų

  • Padažui
  • 200 gr konservuotų pomidorų

  • 50 ml vandens

  • 1 vnt. mažo svogūno

  • 2 skiltelių česnako

  • 3 šaukštų aliejaus

Gaminame

  • Maltą vištieną išmaišyti su prieskoniais. Drėgnomis rankomis, tarp delnų formuoti norimo dydžio kukulaičius. Aš juos sudedu ant lentutės, o prieš dedant į puodą, dar kartą greitai padailinu formą drėgnomis rankomis.
  • Didesniame puode užvirti vandenį. Į jį po vieną suleisti kukulius. Pavirti 5 – 7 minutes, priklausomai nuo kukulių dydžio.  Kokios formos kukuliai pateks į verdantį vandenį, tokios ir išliks. Išimti kiaurasamčiu ir sudėti į lėkštę, kol ruošime padažą.
  • Keptuvėje įkaitinti aliejų, kelias minutes apkepinti smulkintą svogūną ir česnaką. Supilti konservuotus pomidorus ir vandenį. Išmaišyti.
  • Į padažą sudėti kukulius, juos palaistyti padažu, uždengti dangčiu ir 5 – 10 minučių patroškinti.

  • Tiekti tinka su makaronais ir sūriu. Padažo galima specialiai neruošti, o kukulius tiesiog kiek ilgiau pavirti ir patiekti su bet kokiu mėgstamu padažu.

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

*