Tobulo tirštumo šaltibarščiai
Su daug burokėlių, bet tiesiog tobulo tirštumo!
Reikės
300 ml kefyro
150 gr virtų tarkuotų burokėlių
1/2 vnt. agurko (ar daugiau)
1/2 vnt. virto kiaušinio
svogūnų laiškų
krapų
1 žiupsnelio druskos
1 žiupsnelio cukraus
Reikės
- Į aukštą, plačią stiklinę supilti kefyrą, sudėti burokėlius. Sutrinti blenderiu. Sutrintų šaltibarščių konsistencija labai sriubiška, neplaukioja burokėlių juostelės ir, nors burokėlių daug, konsistencija neprimena košės.
- Kefyrą su burokėliais supilti į lėkštę. Pagardinti druska ir pipirais.
- Į šaltibarščius berti smulkintų svogūnų laiškų, krapų, smulkintą agurką ir kiaušinį.