Galette – pica

Galette – pica

Galette su sūriu ir kumpiu arba pica kitaip – su sviestine tešla! Pagrindui nesudėtinai paruošiama trapi, lyg sluoksniuota sviestinė tešla, o priedus galite rinkite, kokius tik mėgstate.

2 porcijoms (~24 cm galettei) reikės

  • Tešlai
  • 200 g kvietinių miltų (+trupučio kočiojimui)

  • 120 g šalto sviesto

  • 80 ml šalto vandens

  • 1 žiupsnio druskos

  • Priedai
  • 3 šaukštų pomidorų tyrės ar padažo

  • 100 g tarkuoto fermentinio sūrio

  • 1 žiupsnio džiovinto raudonėlio (nebūtina)

  • rūkyto kumpio, alyvuogių, saulėje džiovintų pomidorų ar kitų mėgstamų priedų picai

Gaminame

  • Į indą suberti miltus, dėti maždaug 2*2*2 cm kubeliais supjaustytą sviestą, berti druską ir pilti vandenį. Lengvai išmaišyti, kad sviestas apsivėltų miltais.
  • Tarp pirštų trinti sviesto kubelius, kad formuotųsi stambūs tešlos trupiniai. Tešlą porą kartu perminkyti (neminkyti pernelyg ilgai, kad neištirptų sviestas!) ir suformuoti rutulį.
    Tešlą 30 minučių dėti į šaldytuvą.
  • Pabarstyti miltais stalviršį, ant jo dėti tešlos rutulį, pabarastyti dar truputį miltų. Iškočioti tešlą į maždaug 30 cm skritulį. Perkelti ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kočioti galima ir iš karto ant kepimo popieriaus.
  • Pagrindą aptepti pomidorų padažu, paliekant po kelis centimetrus nuo kraštų. Pabarstyti raudonėliais, 2/3 sūrio. Ant viršaus išdėlioti smulkintus priedus, pabarstyti likusius sūriu.
  • Užlankstyti tešlos kraštus link vidurio.
  • Kepti iki 190 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje (funkcija su vėjeliu) apie 35 – 40 minučių, kol krašteliai apskrus.

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

*