Avinžirnių troškinys su daržovėmis
2 porcijoms reikės:
~120 gr džiovintų arba ~250 konservuotų avinžirnių
1 vnt. didesnės morkos
1 vnt. paprikos
1 vnt. pomidoro ar 2 šaukštų pomidorų pastos
0.5 vnt. mažos cukinijos
1 vnt. aitriojojo pipiro
2 šaukštų alyvuogių aliejaus
1 skiltelės česnako
1 žiupsnio maltų juodųjų pipirų
Gaminame
- Iš vakaro sausus avinžirnius užmerkti drungname vandenyje. Vandens pilti tiek, kad visi žirneliai būtų po vandeniu. Prieš gaminant nukošti, paliekant kelis šaukštus vandens.
- Keptuvėje įkaitinti aliejų. Trumpai apkepti smulkintą česnaką, kol pakvips. Tuomet sudėti tarkuotas morkas ir pakepinti kelias minutes, kol susileis. Dėti smulkintą papriką, cukiniją, pipirą, pomidorą (ar pomidorų pastą) ir kelias minutes patroškinti.
- Sudėti avinžirnius su trupučiu vandens ir viską patroškinti dar 5 – 10 minučių. Pagardinti pipirais.