Greitai pagaminamas, sveikuoliškas ir ypatingai skanus garnyras. Svarbu neperkepti, kad brokolių gabaliukai išliktų traškūs. Puikiai atstoja įprastus garnyrus prie mėsos ar žuvies patiekalų – bulvių košę ar tradicinius ryžius.
Brokolių “ryžiai” per 10 minučių
4 porcijoms garnyro reikės:
1 vidutinio dydžio brokolio
1 aitraus pipiro (ar mažiau, jei nemėgstate labai aitriai)
3 šaukštų alyvuogių aliejaus
2 skiltelių česnako
0.5 šaukštelio kario prieskonių
0.25 šaukštelio maltos ciberžolės
1 žiupsnelio šviežiai grūstų juodųjų pipirų
Gaminame
- Nupjauti brokolio koto galiuką. Kotą supjaustyti į kelias dalis, brokolį išskirstyti žiedynais. Viską sudėti į elektrinio smulkintuvo indą ir, pulsuojant po kelias sekundes, smulkinti, kol brokolis bus norimo dydžio gabaliukų. Jei visas brokolis netelpa į indą, geriau smulkinti per kelis kartus, nes, jeigu inde brokolio bus per daug, ir jis sudėtas per standžiai, dalis brokolio gali susitrinti iki košės.
- Česnaką ir aitrųjį pipirą susmulkinti. Švelnesniam skoniui iš pipiro reikėtų išimti sėklytes.
- Gilesnėje keptuvėje įkaitinti aliejų iki kiek didesnės nei vidutinė kaitros. Apkepinti česnaką ir pipirą, tuomet suberti visus brokolius ir, nuolat maišant kepti apie 5 – 6 minutes.
- Pagardinti prieskoniais ir permaišyti.
- Patiekiant tinka pabarstyti sezamo sėklų ir apšlakstyti žaliosios citrinos sultimis.