Brokolių “ryžiai” per 10 minučių

Greitai pagaminamas, sveikuoliškas ir ypatingai skanus garnyras. Svarbu neperkepti, kad brokolių gabaliukai išliktų traškūs. Puikiai atstoja įprastus garnyrus prie mėsos ar žuvies patiekalų – bulvių košę ar tradicinius ryžius.

Brokolių “ryžiai” per 10 minučių

4 porcijoms garnyro reikės:

  • 1 vidutinio dydžio brokolio

  • 1 aitraus pipiro (ar mažiau, jei nemėgstate labai aitriai)

  • 3 šaukštų alyvuogių aliejaus

  • 2 skiltelių česnako

  • 0.5 šaukštelio kario prieskonių

  • 0.25 šaukštelio maltos ciberžolės

  • 1 žiupsnelio šviežiai grūstų juodųjų pipirų

Gaminame

  • Nupjauti brokolio koto galiuką. Kotą supjaustyti į kelias dalis, brokolį išskirstyti žiedynais. Viską sudėti į elektrinio smulkintuvo indą ir, pulsuojant po kelias sekundes, smulkinti, kol brokolis bus norimo dydžio gabaliukų. Jei visas brokolis netelpa į indą, geriau smulkinti per kelis kartus, nes, jeigu inde brokolio bus per daug, ir jis sudėtas per standžiai, dalis brokolio gali susitrinti iki košės.
  • Česnaką ir aitrųjį pipirą susmulkinti. Švelnesniam skoniui iš pipiro reikėtų išimti sėklytes.
  • Gilesnėje keptuvėje įkaitinti aliejų iki kiek didesnės nei vidutinė kaitros. Apkepinti česnaką ir pipirą, tuomet suberti visus brokolius ir, nuolat maišant kepti apie 5 – 6 minutes.
  • Pagardinti prieskoniais ir permaišyti.

  • Patiekiant tinka pabarstyti sezamo sėklų ir apšlakstyti žaliosios citrinos sultimis.

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

*