Brokolių sriuba su pievagrybiais ir grietinėle

Soti, gardi ir sušildanti brokolių sriuba su pievagrybiais ir grietinėle! Ko daugiau reikia pietums, jei ne garuojančios lėkštės skanutėlės sriubos.

Ingredientai

  • 1 vnt nedidelio brokolio
  • 1 vnt morkos
  • 5 - 6 vnt pievagrybių
  • 1 vnt didelės bulvės
  • 1/2 vnt svogūno
  • 200 g grietinėlės
  • 2 litrų sultinio (ar kokybiško sultinio kubelio + vandens)
  • druskos
  • pipirų
  • šlakelio aliejaus ar gabalėlio sviesto

Gaminimo eiga

  1. Puode, nedidelėje kaitroje aliejuje apkepinti smulkiai kapotą svogūną ir tarkuotą morką, kol suminkštės.
  2. Bulvę supjaustyti kubeliais, apkepinti kartu.
  3. Brokolio žiedynus atkirti nuo koto. Kotą supjaustyti kubeliais ir apkepinti su kitomis daržovėmis. Dėti smulkintus pievagrybius.
  4. Užpilti sultiniu, pagardinti prieskoniais. Virti apie 20 minučių nuo užvirimo.
  5. Sudėti brokolio žiedynus, pilti grietinėlę ir dar kartą užvirtinti.