Čanachai su vištiena
8 porcijoms reikės
10 vnt. vištienos kumpelių be kaulų ir odos
8 vnt. vidutinio dydžio bulvių
2 vnt. vidutinio dydžio morkų
1 vnt. svogūno
0.5 vnt. paprikos
4 šaukštų pomidorų pastos ar padažo
2 šaukštų aliejaus
po 1 žiupsnį maltų juodųjų pipirų, maltos aitriosios paprikos, raudonėlių, druskos
lauro lapų
Gaminame
- Bulves nuskutame, supjaustome kubeliais ir sudedame į molinių troškintuvų dugną.
- Morkas ir paprikas sutarkuojame. Svogūną smulkiai sukapojame. Vištieną supjaustome kąsnio dydžio gabalėliais.
- Keptuvėje įkaitintame aliejuje apkepti svogūnus, vištieną, tuomet sudėti papriką su morkomis, pomidorų pastą ir prieskonius. Patroškinti kelias minutes.
- Vištieną išdėliojame į molinius indelius ant bulvių. Užpilame šiek tiek vandens, kad apsemtų bulves, bet ne iki pačio viršaus, nes kepant taškysis. Į kiekvieną dedame po pusę ar visą lauro lapą.
- Kepame iki 190 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 1 valandą, dar pusvalandį paliekame išjungtoje orkaitėje.
Notes
- Skardą po troškintuvais ištiesiu kepimo popieriumi, nes iš puodynėlių visuomet išbėga skysčio, ir jos “prikepa” prie skardos.
- Čanachus lygiai taip pat galima ruošti ir su kitokia mėsa, tačiau tuomet gali reikėti ilgesnio troškinimo laiko.