Čanachai su vištiena

Čanachai su vištiena

8 porcijoms reikės

  • 10 vnt. vištienos kumpelių be kaulų ir odos

  • 8 vnt. vidutinio dydžio bulvių

  • 2 vnt. vidutinio dydžio morkų

  • 1 vnt. svogūno

  • 0.5 vnt. paprikos

  • 4 šaukštų pomidorų pastos ar padažo

  • 2 šaukštų aliejaus

  • po 1 žiupsnį maltų juodųjų pipirų, maltos aitriosios paprikos, raudonėlių, druskos

  • lauro lapų

Gaminame

  • Bulves nuskutame, supjaustome kubeliais ir sudedame į molinių troškintuvų dugną.
  • Morkas ir paprikas sutarkuojame. Svogūną smulkiai sukapojame. Vištieną supjaustome kąsnio dydžio gabalėliais.
  • Keptuvėje įkaitintame aliejuje apkepti svogūnus, vištieną, tuomet sudėti papriką su morkomis, pomidorų pastą ir prieskonius. Patroškinti kelias minutes.
  • Vištieną išdėliojame į molinius indelius ant bulvių. Užpilame šiek tiek vandens, kad apsemtų bulves, bet ne iki pačio viršaus, nes kepant taškysis. Į kiekvieną dedame po pusę ar visą lauro lapą.
  • Kepame iki 190 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 1 valandą, dar pusvalandį paliekame išjungtoje orkaitėje.

Notes

  • Skardą po troškintuvais ištiesiu kepimo popieriumi, nes iš puodynėlių visuomet išbėga skysčio, ir jos “prikepa” prie skardos.
  • Čanachus lygiai taip pat galima ruošti ir su kitokia mėsa, tačiau tuomet gali reikėti ilgesnio troškinimo laiko.

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

*