1 vnt. žaliosios citrinos sulčių (ar geltonosios citrinos)
1 šaukšto alyvuogių aliejaus
0.5 šaukštelio medaus
1 žiupsnelio maltų juodųjų pipirų
Gaminimo eiga
Nupjauti cukinijos galiukus, perpjauti perpus. Kiekvieną puselę perpjauti į kelias plokšteles išilgai. Jas supjaustyti juostelėmis, juosteles - kubeliais.
Susmulkinti aitriosios paprikos gabalėlį, bazilikus ar kitus žalumynus.
Smulkintą cukiniją, papriką ir bazilikus dėti į dubenėlį, įspausti citrinos sultis, pilti aliejų, dėti medų, pagardinti prieskoniais ir lengvai išmaišyti. Jei norite, galima lengvai pasūdyti.
Į lėkštę statyti žiedą (nebūtina) ir sudėti cukinijų tartarą. Patiekti iš karto!