Cukinijų tartaras
Greitai paruošiamas, lengvas ir gaivus užkandis dviems arba pietūs vienam! Žinoma, skaniausia iš jaunos cukinijos, o jei rinksitės didelę, ją reikėtų nulupti ir išimti sėklas.
2 užkandžių arba 1 pietų porcijai reikės:
1 vnt. jaunos, nedidelės cukinijos
~3 cm gabalėlio aitriosios paprikos (nebūtina)
1 saujelės baziliko/krapų/kalendros/svogūnų laiškų
- Padažui
1 vnt. žaliosios citrinos sulčių (ar geltonosios citrinos)
1 šaukšto alyvuogių aliejaus
0.5 šaukštelio medaus
1 žiupsnelio maltų juodųjų pipirų
Gaminame
- Nupjauti cukinijos galiukus, perpjauti perpus. Kiekvieną puselę perpjauti į kelias plokšteles išilgai. Jas supjaustyti juostelėmis, juosteles – kubeliais.
- Susmulkinti aitriosios paprikos gabalėlį, bazilikus ar kitus žalumynus.
- Smulkintą cukiniją, papriką ir bazilikus dėti į dubenėlį, įspausti citrinos sultis, pilti aliejų, dėti medų, pagardinti prieskoniais ir lengvai išmaišyti. Jei norite, galima lengvai pasūdyti.
- Į lėkštę statyti žiedą (nebūtina) ir sudėti cukinijų tartarą. Patiekti iš karto!