Cukinijų tartaras

Cukinijų tartaras

Greitai paruošiamas, lengvas ir gaivus užkandis dviems arba pietūs vienam! Žinoma, skaniausia iš jaunos cukinijos, o jei rinksitės didelę, ją reikėtų nulupti ir išimti sėklas.

2 užkandžių arba 1 pietų porcijai reikės:

  • 1 vnt. jaunos, nedidelės cukinijos

  • ~3 cm gabalėlio aitriosios paprikos (nebūtina)

  • 1 saujelės baziliko/krapų/kalendros/svogūnų laiškų

  • Padažui
  • 1 vnt. žaliosios citrinos sulčių (ar geltonosios citrinos)

  • 1 šaukšto alyvuogių aliejaus

  • 0.5 šaukštelio medaus

  • 1 žiupsnelio maltų juodųjų pipirų

Gaminame

  • Nupjauti cukinijos galiukus, perpjauti perpus. Kiekvieną puselę perpjauti į kelias plokšteles išilgai. Jas supjaustyti juostelėmis, juosteles – kubeliais.
  • Susmulkinti aitriosios paprikos gabalėlį, bazilikus ar kitus žalumynus. 
  • Smulkintą cukiniją, papriką ir bazilikus dėti į dubenėlį, įspausti citrinos sultis, pilti aliejų, dėti medų, pagardinti prieskoniais ir lengvai išmaišyti. Jei norite, galima lengvai pasūdyti.
  • Į lėkštę statyti žiedą (nebūtina) ir sudėti cukinijų tartarą. Patiekti iš karto!

Comments are closed.