Receptas tiems, kuriems, kaip ir man, sunkiai sekasi gražiai suformuoti kukulius ir jie būna kokie tik nori, bet ne apvalūs :)
Ingredientai
500 gr maltos vištienos
0.25 šaukštelio druskos
0.25 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
0.25 šaukštelio kario prieskonių ar kitų mėgstamų
Padažui
200 gr konservuotų pomidorų
50 ml vandens
1 vnt. mažo svogūno
2 skiltelių česnako
3 šaukštų aliejaus
Gaminimo eiga
Maltą vištieną išmaišyti su prieskoniais. Drėgnomis rankomis, tarp delnų formuoti norimo dydžio kukulaičius. Aš juos sudedu ant lentutės, o prieš dedant į puodą, dar kartą greitai padailinu formą drėgnomis rankomis.
Didesniame puode užvirti vandenį. Į jį po vieną suleisti kukulius. Pavirti 5 - 7 minutes, priklausomai nuo kukulių dydžio. Kokios formos kukuliai pateks į verdantį vandenį, tokios ir išliks. Išimti kiaurasamčiu ir sudėti į lėkštę, kol ruošime padažą.
Keptuvėje įkaitinti aliejų, kelias minutes apkepinti smulkintą svogūną ir česnaką. Supilti konservuotus pomidorus ir vandenį. Išmaišyti.
Į padažą sudėti kukulius, juos palaistyti padažu, uždengti dangčiu ir 5 - 10 minučių patroškinti.
Pastabos
Tiekti tinka su makaronais ir sūriu. Padažo galima specialiai neruošti, o kukulius tiesiog kiek ilgiau pavirti ir patiekti su bet kokiu mėgstamu padažu.