Dalgona sūrio pyragėlis stiklinėje

Dalgona sūrio pyragėlis stiklinėje

Sodraus skonio, kremiškas, labai skanus. Tai lyg desertas ir rytinis puodelis kavos viename – smaližiams subalansuoti pusryčiai 🙂

2 porcijoms reikės

  • 100 g kreminio sūrio (Filadelfijos tipo ar maskarponės)

  • 100 ml plakamosios grietinėlės (geriausia nuo 35% riebumo)

  • 2 vnt sausainių ar vafliukų

  • 1 žiupsnio vanilinio cukraus

  • Kavos sluoksniui
  • 1 šaukšto tirpios kavos

  • 1 šaukšto karšto vandens

  • 1 šaukšto cukraus

Gaminame

  • Sausainius sutrupinti iki smulkių, šlapio smėlio konsistencijos trupinukų. Berti lygiu sluoksniu į stiklines.
  • Grietinėlę, kreminį sūrį ir vanilinį cukrų plakti šluotele (ar elektriniu plakikliu – mikseriu) iki standaus kremo. Grietinėlės atskirai plakti nereikia. Dėti ant sausainių.
  • Tirpios kavos granules, vandenį ir cukrų plakti elektriniu plakikliu iki tirštos kremo konsistencijos. Plakimas užtrunka, todėl galima plakti su nedidelėmis pertraukomis, kad neperdegtų plakiklis. Pyragėlius užbaigti kremo sluoksniu.

Pastabos

  • Kavos kremui tinka tik tirpios kavos granulės – nei su plikoma kava, nei su trys viename tipo kava norimo rezultato nepavyks išgauti.
  • Jeigu desertų netieksite iš karto, juos būtinai laikykite šaldytuve, kitaip kavos kremo viršus keičia tekstūrą – sutvirtėja.

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

*