Fakeaway* aštri kiniška vištiena

Fakeaway* aštri kiniška vištiena

Saldžiarūgščiai – aštri, truputį traški, labai skaniame padaže. Taip galima ruošti ir kalakutienos filė ar iš šlaunelių mėsos. Tiekiame su ryžiais.

4 porcijoms reikės:

  • 500 g vištienos šlaunelių mėsos (be kaulų ir odos) arba kalakutienos šlaunelių mėsos ar filė

  • 1 šaukšto su kaupu krakmolo (naudojau bulvių)

  • 4 šaukštų aliejaus

  • Padažui
  • 1/2 paprikos

  • 1 mažos morkos

  • 50 ml sojos padažo

  • 1 šaukšto medaus ar klevų sirupo, galima keisti cukrumi

  • 2 skiltelių česnako

  • 1 šaukštelio Sriracha arba 1/2 šaukštelio maltos aitriosios paprikos

  • 100 ml šalto vandens

  • 1 šaukšto su kaupu krakmolo

  • Patiekiant
  • virtų ryžių

  • sezamo sėklų (nebūtina)

Gaminame

  • Vištieną supjaustyti pailgomis, kąsnio dydžio juostelėmis. Sumaišyti su krakmolu, kad visi vištienos gabaliukai juo pasidengtų.
  • Keptuvėje gerai įkaitinti aliejų ir kepinti vištieną, kol šiek tiek apskrus iš visų pusių. Aliejus turi būti gana karštas dar prieš dedant vištieną, kitaip ji troškinsis savo sultyse, o ne skrus.
  • Papriką supjaustyti plonomis. Morką nuskusti ir supjaustyti labai plonais šiaudeliais, tą patogu daryti pirmiausia morką supjausčius plonais griežinėliais, o juos, sudėjus po kelis – šiaudeliais. Česnaką smulkiai sukapoti.
  • Vištieną, nemažinant kaitros, sustumti į vieną keptuvės pusę. Suberti papriką, morką ir česnaką. Kelioliką sekundžių pakepinti, tuomet visą keptuvės turinį sumaišyti.
  • Toliau kaitinant dėti medų, viską išmaišyti. Supilti sojos padažą ir Sriracha.
  • Šaltame vandenyje išmaišyti krakmolą. Supilti į keptuvę, išmaišyti ir truputį pakaitinti, kol padažas sutirštės.
  • Patiekti su ryžiais ir pabarsčius sezamo sėklomis.

Pastabos

  • *Fakeaway – namuose pagamintas, atkurtas patiekalas, kuris paprastai užsakomas restorane išsinešimui, pvz., kinų virtuvės ar kt. patiekalai. Namuose pagaminta alternatyva gali būti pigesnė ir sveikesnė.
  • Papildomai tinka dėti anakardžių ar žemės riešutų.

2 Comments

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*