Greitai paruošiami ir be pridėtinio cukraus! Paruoštus galima ragauti iš karto - bus minkšti ir kremiški, arba šaldyti porcijų formelėse - bus kietesni ir taip pat labai skanūs. Nuo kokosų pieno ledai turi šiek tiek riebumo, nors yra be pieno produktų ir kiaušinių.
Ingredientai
300 gr šaldytų vaisių (naudojau ananasų, mangų ir papajų mišinį)
200 ml kokosų pieno (tinka ir riebesnis, ir liesesnis)
Gaminimo eiga
Į virtuvinio kombaino indą su S formos peiliukais dėti šaldytus vaisius ir supilti kokosų pieną.
Trinti pulsuojant trumpais intervalais, vis nugramdant nuo sienelių į apačią trintų vaisių gabaliukus, kol susitrins iki vientisos, kremiškos masės.
Ragauti galima iš karto arba sudėti į ledų formeles ir bent 3 valandas šaldyti. Kad lengviau išsiimtų iš formelių, trumpam pamerkti į karštą vandenį, kad šiek tiek atitirptų ledai nuo formelės - atsargiai, kad vandens nepatektų į formelės vidų!