Traškūs išorėje ir minkštučiai viduje, kvepiantis Azijos virtuvės skoniais!
Krevečių blyneliai
6 porcijoms reikės
500 gr krevečių be kevalo
3 – 4 šaukštų miltų
1 saujelės šviežio baziliko ar kalendros
3 skiltelių česnako
1 šaukštelio Piri-piri padažo arba 1 žiupsnio maltų aitriųjų pipirų
1 žiupsnelio maltų juodųjų pipirų
maltų džiūvėsėlių arba kokoso drožlių
Gaminame
- Jei krevetės šaldytos, jas palikti atitirpti, geriausia kiaurasamtyje, kad nutekėtų visas vanduo.
- Į maisto smulkintuvo indą (arba blenderiu) sudėti česnaką, bazilikus, prieskonius ir sutrinti. Tuomet sudėti krevetes ir kelių sekundžių paspaudimais sutrinti. Nepertinti iki visiškai vientisos konsistencijos, turi matytis smulkios krevečių atplaišėlės. Indą uždengti maistine plėvele ir palikti bent 1 valandai šaldytuve.
- Į krevetes įmaišyti miltų, kol masė taps gana lipni ir formuojami blyneliai netrupės. Iš krevečių masės formuoti nedidelius blynelius ir juos volioti maltuose džiūvėsėliuose.
- Kepti į iki 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 12 minučių arba kepti keptuvėje įkaitintame aliejuje po 2 – 3 minutes kiekvieną pusę.
- Tiekti su saldžiu aitriųjų paprikų padažu, rytietiškomis agurkų salotomis ar ryžiais.