Cukinijų tartaras

Cukinijų tartaras

Ingredientai

  • 1 vnt. jaunos, nedidelės cukinijos
  • ~3 cm gabalėlio aitriosios paprikos (nebūtina)
  • 1 saujelės baziliko/krapų/kalendros/svogūnų laiškų
  • Padažui
  • 1 vnt. žaliosios citrinos sulčių (ar geltonosios citrinos)
  • 1 šaukšto alyvuogių aliejaus
  • 0.5 šaukštelio medaus
  • 1 žiupsnelio maltų juodųjų pipirų

Gaminimo eiga

  1. Nupjauti cukinijos galiukus, perpjauti perpus. Kiekvieną puselę perpjauti į kelias plokšteles išilgai. Jas supjaustyti juostelėmis, juosteles - kubeliais.
  2. Susmulkinti aitriosios paprikos gabalėlį, bazilikus ar kitus žalumynus.
  3. Smulkintą cukiniją, papriką ir bazilikus dėti į dubenėlį, įspausti citrinos sultis, pilti aliejų, dėti medų, pagardinti prieskoniais ir lengvai išmaišyti. Jei norite, galima lengvai pasūdyti.
  4. Į lėkštę statyti žiedą (nebūtina) ir sudėti cukinijų tartarą. Patiekti iš karto!

Žymos

cukinijoscukinijų tartarasvegetariškas tartarasvegetariški