Ingredientai
- 1 vnt. jaunos, nedidelės cukinijos
- ~3 cm gabalėlio aitriosios paprikos (nebūtina)
- 1 saujelės baziliko/krapų/kalendros/svogūnų laiškų
- Padažui
- 1 vnt. žaliosios citrinos sulčių (ar geltonosios citrinos)
- 1 šaukšto alyvuogių aliejaus
- 0.5 šaukštelio medaus
- 1 žiupsnelio maltų juodųjų pipirų
Gaminimo eiga
- Nupjauti cukinijos galiukus, perpjauti perpus. Kiekvieną puselę perpjauti į kelias plokšteles išilgai. Jas supjaustyti juostelėmis, juosteles - kubeliais.
- Susmulkinti aitriosios paprikos gabalėlį, bazilikus ar kitus žalumynus.
- Smulkintą cukiniją, papriką ir bazilikus dėti į dubenėlį, įspausti citrinos sultis, pilti aliejų, dėti medų, pagardinti prieskoniais ir lengvai išmaišyti. Jei norite, galima lengvai pasūdyti.
- Į lėkštę statyti žiedą (nebūtina) ir sudėti cukinijų tartarą. Patiekti iš karto!