Gaivios arbūzo salotos su feta

Gaivios arbūzo salotos su feta

Gaivios ir kiek pikantiškos. Arbūzo saldumas puikiai dera su sūriu ir gražgarsčių aitrumu.

Ingredientai

  • 1 apvalios arbūzo riekės (geriau be sėklų)
  • 1 saujos gražgarsčių
  • 50 gr feta/ brinzos/ kitokio minkšto sūrio
  • 1/4 rausvojo svogūno (nebūtina)
  • 1 šlakelio balzaminio acto

Gaminimo eiga

  1. Atpjauti riekę arbūzo, nupjauti žievelę, jei arbūzas su sėklomis, jas geriau maksimaliai išrankioti - bus patogiau valgyti.
  2. Ant arbūzo dėti gražgarstes, trupinti sūrį, dėti smulkinto svogūno ir apšlakstyti balzaminiu actu. Tiekti iš karto.

Pastabos

  • Arbūzą pjaustyti galima tiesiog kubeliais, tuomet salotos bus kiek mažiau sultingos.

Žymos

arbūzaigaivios salotossalotosvegetariški