Miso pastą labai mėgstu - jos tinka dėti beveik visur (nesaldžiai), kur norisi kažko sūroko, pagilinančio skonį ir tiesiog suteikti cinkelį. Makaronai su miso pievagrybiais - super greitais, labai paprastas ir labai skanus patiekalas vos iš kelių ingredientų. Toks, net sakyčiau, studentiškas. Nors Miso nėra itin pigus ingredientas, bet jo užteks tikrai ilgam.
2 šaukštų ghi sviesto (arba aliejaus veganiškam variantui)
1 žiupsnio džiovinto čiobrelio (nebūtina)
120 g makaronų (svoris sausų)
Gaminimo eiga
Makaronus virti pagal nurodymus ant pakuotės. Kol verda makaronai, ruošiame padažą.
Pievagrybius nuvalyti ir supjaustyti riekelėmis. Svogūną ir česnaką smulkiai sukapoti.
Keptuvėje ištirpintame svieste apkepinti svogūną, kol kiek suminkštės. Dėti pievagrybius ir pakepinti.
Miso sumaišyti su 3 šaukštais makaronų virimo vandens ir supilti į keptuvę. Dėti česnaką.
Minutėlę pakaitinti, įdėti makaronus ir čiobrelį. Dar minutę pakaitinti maišant.
Patarimai
Jei dar nesate susipažinę su MISO - tai fermentuotų sojos pupelių pasta, kilusi iš Japonijos ir naudojama kaip padardas/prieskonis įvairiuose patiekaluose. Miso skonis sūrokas, turi specifinį kvapą, savyje turi sunkiai apibūdinamo ir vargu ar išverčiamo umami skonio elemento.
Rekomenduočiau nemažinti miso kiekio recepte, galima įdėti net ir dar truputėlį daugiau.
Receptas adaptuotas (versija labai supaprastinta) pagal Jun & Tonic.