Minkšti sausainiai su šokoladu

Minkšti sausainiai su šokoladu

Minkšti, saldūs, su kiekvienu kąsneliu sutripstantys burnoje – tiesiog labai skanūs sausainiai su šokolado gabaliukais. Tobuli su arbata ar kava, stikline šalto pieno. Gana sotūs, todėl vienam ragautojui drąsiai užteks vieno sausainio desertui.

12 sausainių reikės

  • 300 g kvietinių miltų

  • 180 g cukraus

  • 170 g sviesto

  • 2 vnt kiaušinių

  • 100 g šokolado (tinka ir su įdaru)

  • 1.5 šaukštelio krakmolo (naudojau bulvių)

  • 1 šaukštelio sodos ar kepimo miltelių

  • 1 žiupsnio druskos

Gaminame

  • Kiaušinius dubenyje išsukti su cukrumi.
  • Sviestą ištirpinti ir palikti kelias minutes pravėsti. Nuolat maišant, plona srovele supilti į kiaušinių masę.
  • Berti miltus, sodą, krakmolą, druską, permaišyti. Šiame žingsnyje dar nereikia maišyti, kol neliks gumuliukų.
  • Sukapoti šokoladą. Įmaišyti į tešlą. Dabar maišyti, kol neliks sausų miltų gumuliukų. To nedarėme anksčiau, nes tuomet būtų gana sudėtinga įmaišyti šokoladą.
  • Tešlą dėti į šaldytuvą kelioms valandoms ar pernakt.
  • Dėl sustingusio sviesto tešla tampa gana kieta. Ją tiesiog dubenėlyje supjaustyti į 12 panašaus dydžio dalių.
  • Kiekvieną tešlos gabalėlį šiek tiek pakočioti tarp delnų (nuo rankų šilumos ji suminkštės) ir suformuoti kamuoliuką.
    Tešlos kamuoliukus dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą. paliekant nemažus tarpus. Man į vieną standartinio dydžio skardą tilpo 6 vnt. Švelniai paspausti.
  • Dėti kepti į iki 165 C laipsnių įkaitintą orkaitę (kaitinimas viršus – apačia), vienu metu kepiau dvi skardas.
    Kepti apie 15 – 16 minučių, kol sausainių krašteliai pradės šiek tiek skrusti. Sausainiai, šiek tiek paspaudus gali atrodyti dar labai minkšti ir net kiek neiškepę, bet tai tik šiltas sviestas – vėsdami jie sustings.
  • Orkaitės kaitrą išjungti, praverti dureles (arba išimti skardas) ir palikti sausainius atvėsti ir sutvirtėti 15 minučių.

Pastabos

  • Jei sausainius kepsite mažesnius, trumpinkite kepimo laiką, kad sausainiai neperkeptų.
  • Visiškai atvėsusius sausainius reikėtų sudėti į sandariai uždaromą indą, kad jie išliktų minkšti.
  • Adaptuota pagal Anna Olson receptą.

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

*