Internete gausu sluoksniuotos tešlos kepinių, gardintų Nutella, tačiau dažniausiai juose reikia sukti sudėtingas pynes, formuoti dailius kraštelius, kad neišbėgtų kremas ir nemažai vargti. O čia viskas daug paprasčiau!
Nutellos kalnelis – dviejų ingredientų skanėstas
1 kalneliui (4 – 6 asmenims), reikės
3 lapų sluoksniuotos tešlos
150 gr Nutellos ar kito šokoladinio riešutų kremo
Gaminame
- Tešlą, jei šaldyta, atšildome, pridengę švariu rankšluostėliu. Jei tešlos neuždengti, jos paviršius labai greitai sausėja ir kepamas stipriai trūkinėja.
- Supjaustome maždaug kąsnio dydžio, įvairiomis formomis – trikampėliais, juostelėmis. Kočioti nereikia! Dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos, palikdami tarpelius.
- Kepame iki 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 10 – 12 minučių, kol tešla ims švelniai ruduoti. Leidžiame truputį atvėsti.
- Kremą pašildome garų vonelėje ar mikrobangėje, kad suskystėtų.
- Lėkštėje dėliojame dalį tešlos gabalėlių, juos apliejame kremu, ant viršaus dar tešlos ir taip kartojame, kol ingredientai baigsis.
Notes
- Mintis iškepti šį skanėstą kilo, kai laukiau, kol iškeps uogų pyragaičiai. Juos ruošiant liko nedidelių atraižų, kurias įmečiau į orkaitę šalia, galvodama, kad iškepusius suvalgysiu tiesiog su uogiene. Ir tuomet akis užkliuvo už Nutellos indelio…