Pieniškas avokadų kokteilis

Tikriausiai viskas, ko šiuo metu norisi - atsigaivinti! Kaitrią vasaros dieną gali būti labai sudėtinga prisiversti suvalgyti ką nors maistingo ir naudingo, čia į pagalbą, deserto pavidalu, atkeliauja avokadas! Skonis... netikėtas! Labai skanu, labai pieniška, labai desertiška ir net neatspėtum, kad tai avokadas.

Ingredientai

  • 240 ml pieno (tinka ir augalinis)
  • 1 vidutinio dydžio, gerai prinokusio avokado
  • 2 šaukštelių klevų sirupo arba kondensuoto pieno*

Gaminimo eiga

  1. Avokadą perpjauti pusiau ir išskobti minkštimą. Sudėti į kokteilinę ar trintuvo indą.
  2. Supilti šaltą pieną ir pasaldinimą.
  3. Viską sutrinti iki vientisos konsistencijos. Trinkite atidžiai, kad neliktų avokado gabaliukų - sutrintas jis puikiai papildo skonį, bet netikėtai per šiaudelį įtraukas gabalėlis gali nuteikti ne itin maloniai.
  4. Pilstome į stiklines ir ragaujame. Jeigu norite dar gaiviau, papildomai galima įdėti ledo.

Pastabos

  • *tradiciniam variantui naudojamas būtent kondensuotas pienas.
  • Receptas adaptuotas pagal Viet World Kitchen.