Ingredientai
- 200 g virtų avinžirnių
- 3 šaukštų kokosų aliejaus
- 1 šaukšto (ar pagal skonį) medaus ar kito saldumo, žr. pastabas
- 1 šaukštelio malto cinamono
- 1 žiupsnelio druskos
Gaminimo eiga
- Avinžirnius perskalauti teškančiu vandeniu ir palikti nuvarvėti.
- Į trintuvą sudėti avinžirnius, kokosų aliejų, cinamoną, druską ir medų.
- Viską sutrinti iki vientisos masės. Jei reikia, kelis kartus, išjungus trintuvą, nustumti masę link peiliukų.
- Paragauti, ar užtenka saldumo, jei reikia, saldinti papildomai.
Pastabos
- Saldintis galima medumi, klevų, agavų, kokosų ar kt. sirupu. Jei saldinsite ne skystu saldikliu, masės vientisumui gali reikėti šiek tiek daugiau kokosų aliejaus.
- Šaldytuve galima saugoti apie savaitę. Stovėdamas šaldytuve humusas šiek tiek sutvirtės nuo kokosų aliejaus, bet kambario temperatūroje greitai vėl suminkštės.