Avinžirnių sviestas arba saldus humusas

Avinžirnių sviestas arba saldus humusas

Paruošimas:30 min
Gaminimas:40 min
Porcijos:4
Kalorijos:300 kcal

Ingredientai

  • 200 g virtų avinžirnių
  • 3 šaukštų kokosų aliejaus
  • 1 šaukšto (ar pagal skonį) medaus ar kito saldumo, žr. pastabas
  • 1 šaukštelio malto cinamono
  • 1 žiupsnelio druskos

Gaminimo eiga

  1. Avinžirnius perskalauti teškančiu vandeniu ir palikti nuvarvėti.
  2. Į trintuvą sudėti avinžirnius, kokosų aliejų, cinamoną, druską ir medų.
  3. Viską sutrinti iki vientisos masės. Jei reikia, kelis kartus, išjungus trintuvą, nustumti masę link peiliukų.
  4. Paragauti, ar užtenka saldumo, jei reikia, saldinti papildomai.

Pastabos

  • Saldintis galima medumi, klevų, agavų, kokosų ar kt. sirupu. Jei saldinsite ne skystu saldikliu, masės vientisumui gali reikėti šiek tiek daugiau kokosų aliejaus.
  • Šaldytuve galima saugoti apie savaitę. Stovėdamas šaldytuve humusas šiek tiek sutvirtės nuo kokosų aliejaus, bet kambario temperatūroje greitai vėl suminkštės.

Žymos

avinžirniaiavinžirnių sviestashumusassaldus humusas