8 šaukštų su kaupu ruginių miltų (galima keisti kvietiniais) + 1 šaukšto formai pabarstyti
100 gr grietinės
1 žiupsnelio cinamono
Gaminimo eiga
4 bananus sutrinti šakute, sumaišyti su kiaušinių tryniais ir grietine. Įmaišyti miltus.
Kiaušinių baltymus išplakti atskirai iki purių putų. Atsargiai įmaišyti į tešlą. Baltymų galima atskirai neplakti, tuomet reikėtų naudoti 1.5 šaukštelio kepimo miltelių, kad pyragas pakiltų.
Kepimo formą sudrėkinti ar patepti aliejumi ir pabarstyti miltais. Supilti tešlą, ant viršaus dėti perpus perpjautą bananą ir pabarstyti cinamonu.
Kepti iki 170 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40 minučių. Palikti atvėsti pridengtą, kad nesukristų.