Ingredientai
- 100 g kreminio sūrio (Filadelfijos tipo ar maskarponės)
- 100 ml plakamosios grietinėlės (geriausia nuo 35% riebumo)
- 2 vnt sausainių ar vafliukų
- 1 žiupsnio vanilinio cukraus
- Kavos sluoksniui
- 1 šaukšto tirpios kavos
- 1 šaukšto karšto vandens
- 1 šaukšto cukraus
Gaminimo eiga
- Sausainius sutrupinti iki smulkių, šlapio smėlio konsistencijos trupinukų. Berti lygiu sluoksniu į stiklines.
- Grietinėlę, kreminį sūrį ir vanilinį cukrų plakti šluotele (ar elektriniu plakikliu - mikseriu) iki standaus kremo. Grietinėlės atskirai plakti nereikia. Dėti ant sausainių.
- Tirpios kavos granules, vandenį ir cukrų plakti elektriniu plakikliu iki tirštos kremo konsistencijos. Plakimas užtrunka, todėl galima plakti su nedidelėmis pertraukomis, kad neperdegtų plakiklis. Pyragėlius užbaigti kremo sluoksniu.
Pastabos
- Kavos kremui tinka tik tirpios kavos granulės - nei su plikoma kava, nei su trys viename tipo kava norimo rezultato nepavyks išgauti.
- Jeigu desertų netieksite iš karto, juos būtinai laikykite šaldytuve, kitaip kavos kremo viršus keičia tekstūrą - sutvirtėja.