Greiti pyragėliai su kreminiu sūreliu

Greiti pyragėliai su kreminiu sūreliu

Paruošimas:30 min
Gaminimas:40 min
Porcijos:4
Kalorijos:300 kcal

Ingredientai

  • 2 lapų sluoksniuotos tešlos (apie 10*20cm dydžio)
  • 2 šaukštų Filadelfijos tipo kreminio sūrelio (galima keisti ir kremine varške)
  • 2 saujelių uogų (naudojau šaldytas mėlynes)
  • 2 žiupsnių cukraus (ar pagal skonį)

Gaminimo eiga

  1. Sluoksniuotą tešlą, jei naudojate šaldytą, atitirpinti uždengus rankšluostėliu, kad neišsausėtų.
  2. Kiekvieną tešlos lapą tepti kreminiu sūreliu, paliekant maždaug 3 - 4 cm pločio neapteptą juostą viršuje. Pabarstyti cukrumi ir uogomis.
  3. Paliktą kraštą patepti vandeniu. Tešlos ritinį susukti. Sukti nereikia labai standžiai. Pabaigoje truputį paspausti, kad sukibtų su laisvu kraštu.
  4. Ritinėlį perpjauti į 3 lygias dalis. Išdėlioti į keksiukų ar kitokias kepimo formeles, kad kepant pernelyg neišsiskleistų.
  5. Kepti iki 190 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje (kaitinimas viršus - apačia), apie 25 - 30 minučių, kol pyragėliai išsiplės ir ims skrusti.

Pastabos

  • Pyragėliai skanūs ir šilti, ir atvėsę. Iškepusius galima ir šaldyti - atvėsusius sudėkite į sandarų maišelį ir saugokite šaldiklyje. Kai norėsite pasišildyti, neatitirpintus dėkite į skardą ir šildykite ~150 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10 - 15 minučių.

Žymos

bandelėskeksiukaipyragėliaisu kreminiu sūriu