Ingredientai
- 2 lapų sluoksniuotos tešlos (apie 10*20cm dydžio)
- 2 šaukštų Filadelfijos tipo kreminio sūrelio (galima keisti ir kremine varške)
- 2 saujelių uogų (naudojau šaldytas mėlynes)
- 2 žiupsnių cukraus (ar pagal skonį)
Gaminimo eiga
- Sluoksniuotą tešlą, jei naudojate šaldytą, atitirpinti uždengus rankšluostėliu, kad neišsausėtų.
- Kiekvieną tešlos lapą tepti kreminiu sūreliu, paliekant maždaug 3 - 4 cm pločio neapteptą juostą viršuje. Pabarstyti cukrumi ir uogomis.
- Paliktą kraštą patepti vandeniu. Tešlos ritinį susukti. Sukti nereikia labai standžiai. Pabaigoje truputį paspausti, kad sukibtų su laisvu kraštu.
- Ritinėlį perpjauti į 3 lygias dalis. Išdėlioti į keksiukų ar kitokias kepimo formeles, kad kepant pernelyg neišsiskleistų.
- Kepti iki 190 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje (kaitinimas viršus - apačia), apie 25 - 30 minučių, kol pyragėliai išsiplės ir ims skrusti.
Pastabos
- Pyragėliai skanūs ir šilti, ir atvėsę. Iškepusius galima ir šaldyti - atvėsusius sudėkite į sandarų maišelį ir saugokite šaldiklyje. Kai norėsite pasišildyti, neatitirpintus dėkite į skardą ir šildykite ~150 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10 - 15 minučių.