Nutellos kalnelis - dviejų ingredientų skanėstas

Nutellos kalnelis - dviejų ingredientų skanėstas

Internete gausu sluoksniuotos tešlos kepinių, gardintų Nutella, tačiau dažniausiai juose reikia sukti sudėtingas pynes, formuoti dailius kraštelius, kad neišbėgtų kremas ir nemažai vargti. O čia viskas daug paprasčiau!

Ingredientai

  • 3 lapų sluoksniuotos tešlos
  • 150 gr Nutellos ar kito šokoladinio riešutų kremo

Gaminimo eiga

  1. Tešlą, jei šaldyta, atšildome, pridengę švariu rankšluostėliu. Jei tešlos neuždengti, jos paviršius labai greitai sausėja ir kepamas stipriai trūkinėja.
  2. Supjaustome maždaug kąsnio dydžio, įvairiomis formomis - trikampėliais, juostelėmis. Kočioti nereikia! Dedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos, palikdami tarpelius.
  3. Kepame iki 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 10 - 12 minučių, kol tešla ims švelniai ruduoti. Leidžiame truputį atvėsti.
  4. Kremą pašildome garų vonelėje ar mikrobangėje, kad suskystėtų.
  5. Lėkštėje dėliojame dalį tešlos gabalėlių, juos apliejame kremu, ant viršaus dar tešlos ir taip kartojame, kol ingredientai baigsis.

Pastabos

  • Mintis iškepti šį skanėstą kilo, kai laukiau, kol iškeps uogų pyragaičiai. Juos ruošiant liko nedidelių atraižų, kurias įmečiau į orkaitę šalia, galvodama, kad iškepusius suvalgysiu tiesiog su uogiene. Ir tuomet akis užkliuvo už Nutellos indelio...