Ingredientai
- 500 ml riebios grietinėlės
- 400 ml pieno
- 50 g cukraus
- 18 g želatinos
- Obuoliams
- 2 vnt didesnių obuolių
- 50 g sviesto
- 0.5 šaukštelio cinamono
Gaminimo eiga
- Želatiną berti į puodą, užpilti šaltu pienu ir palikti 10 minučių užbrinkti.
- Pilti grietinėlę, berti cukrų. Kaitinti ant vidutinės kaitros, nuolat maišant, kol cukrus ir želatina atvės. Neleisti užvirti, kitaip desertas nesustings!
- Išpilstyti į stiklines, palikti atvėsti kambario temperatūroje. Kai atvės, kelioms valandoms perkelti į šaldytuvą, kol sustings.
- Obuolius supjaustyti smulkiais kubeliais, apkepinti svieste, kol suminkštės. Pagardinti cinamonu. Palikti atvėsti.
- Ant sustingusios panna cotta dėti atvėsusių obuolių.
- Galima patiekti iš karto arba paruošti iš anksto ir palikti šaldytuve.