Panna Cotta su obuoliais

Panna Cotta su obuoliais

Paruošimas:30 min
Gaminimas:40 min
Porcijos:4
Kalorijos:300 kcal

Ingredientai

  • 500 ml riebios grietinėlės
  • 400 ml pieno
  • 50 g cukraus
  • 18 g želatinos
  • Obuoliams
  • 2 vnt didesnių obuolių
  • 50 g sviesto
  • 0.5 šaukštelio cinamono

Gaminimo eiga

  1. Želatiną berti į puodą, užpilti šaltu pienu ir palikti 10 minučių užbrinkti.
  2. Pilti grietinėlę, berti cukrų. Kaitinti ant vidutinės kaitros, nuolat maišant, kol cukrus ir želatina atvės. Neleisti užvirti, kitaip desertas nesustings!
  3. Išpilstyti į stiklines, palikti atvėsti kambario temperatūroje. Kai atvės, kelioms valandoms perkelti į šaldytuvą, kol sustings.
  4. Obuolius supjaustyti smulkiais kubeliais, apkepinti svieste, kol suminkštės. Pagardinti cinamonu. Palikti atvėsti.
  5. Ant sustingusios panna cotta dėti atvėsusių obuolių.
  6. Galima patiekti iš karto arba paruošti iš anksto ir palikti šaldytuve.

Žymos

desertai su obuoliaispanakotapanna cotta