Pyragaičiai su uogiene

Pyragaičiai su uogiene

Pyragaičius ruošti galima su tirštesne uogiene arba, kol kaista orkaitė, iš šaldytų uogų pagamintu padažu.

Ingredientai

  • 4 lapų sluoksniuotos tešlos
  • 8 šaukštų uogienės arba 300 gr šaldytų uogų, 2 šaukštų vandens 2 šaukštų cukraus ir 1 šaukštelio krakmolo

Gaminimo eiga

  1. Tešlą, jei šaldyta, atšildome, pridengę švariu rankšluostėliu. Jei tešlos neuždengti, jos paviršius labai greitai sausėja ir kepamas stipriai trūkinėja.
  2. Jei ruošite su uogiene, šį žingsnį praleiskite. Į prikaistuvį sudėkite uogas, vandenyje ištirpintą krakmolą ir cukrų. Virkite ant nedidelės ugnies, kol uogų padažas ims tirštėti. Būtinai paragaukite, ar pakanka saldumo, jei ne - dėkite dar cukraus.
  3. Iš tešlos sausainių fomele ar stikline aštresniais kraštais išspauskite apskritimus, juos dėkite į keksiukų formeles, formuodami "dubenėlius". Į vidų dėkite po šaukštą uogų ar uogienės (dėjau po 1,5 šaukšto ir uogos išbėgo) ir uždenkite tešlos grotelėmis ar tiesiog keliomis juostelėmis.
  4. Kepkite iki 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15 - 20 minučių.

Pastabos

  • Ragauti patariu tik gerai atvėsusius, kitaip tikrai nusideginsite uogomis! Jei visgi norisi šių pyragaičių šiltų, gnybkite juos šakute, o šalia tiekite ledų.

Žymos

desertaikeksiukaikepiniaireceptai