Ingredientai
- 500 g maskarponės sūrio
- 397 g (skardinės) saldinto kondensuoto pieno
- 300 g biskvitinių pirštelių
- 4 šaukštų nesaldintos kakavos
Gaminimo eiga
- Maskarponę išplakti su kondensuotu pienu. Kremas nebus purus, labiau kaip tiršta tešla, taip ir turi būti.
- Sausainius sutrupinti ir sumaišyti su kremu.
- Į formą įkloti maistinės plėvelės. Dėti pusę masės masės. Per sietelį tolygiai užberti kakavos. Dėti likusią pusę sausainių masės. Palikti stingti šaldytuve bent kelioms valandoms.
- Išimti iš formos. Tą patogiausia padaryti ant formos viršaus uždėjus lėkštę ar lentelę ir staigiu judesiu apvertus. Nuimti plėvelę ir barstyti likusia kakava.
- Šis Tiramisu tinginys gana minkštas ir kremiškas, ne toks tvirtas kaip klasikinis tinginys, todėl, prieš patiekiant jį reikėtų laikyti šaldytuve.
Patarimai
- Šis Tiramisu tinginys gana minkštas ir kremiškas, ne toks tvirtas kaip klasikinis tinginys, todėl, prieš patiekiant jį reikėtų laikyti šaldytuve.
- Norisi dar kokio netradicinio Tinginio? Matcha tinginio receptas čia.