Čanachai su vištiena

Čanachai su vištiena

Ingredientai

  • 10 vnt. vištienos kumpelių be kaulų ir odos
  • 8 vnt. vidutinio dydžio bulvių
  • 2 vnt. vidutinio dydžio morkų
  • 1 vnt. svogūno
  • 0.5 vnt. paprikos
  • 4 šaukštų pomidorų pastos ar padažo
  • 2 šaukštų aliejaus
  • po 1 žiupsnį maltų juodųjų pipirų, maltos aitriosios paprikos, raudonėlių, druskos
  • lauro lapų

Gaminimo eiga

  1. Bulves nuskutame, supjaustome kubeliais ir sudedame į molinių troškintuvų dugną.
  2. Morkas ir paprikas sutarkuojame. Svogūną smulkiai sukapojame. Vištieną supjaustome kąsnio dydžio gabalėliais.
  3. Keptuvėje įkaitintame aliejuje apkepti svogūnus, vištieną, tuomet sudėti papriką su morkomis, pomidorų pastą ir prieskonius. Patroškinti kelias minutes.
  4. Vištieną išdėliojame į molinius indelius ant bulvių. Užpilame šiek tiek vandens, kad apsemtų bulves, bet ne iki pačio viršaus, nes kepant taškysis. Į kiekvieną dedame po pusę ar visą lauro lapą.
  5. Kepame iki 190 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 1 valandą, dar pusvalandį paliekame išjungtoje orkaitėje.

Pastabos

  • Skardą po troškintuvais ištiesiu kepimo popieriumi, nes iš puodynėlių visuomet išbėga skysčio, ir jos "prikepa" prie skardos.
  • Čanachus lygiai taip pat galima ruošti ir su kitokia mėsa, tačiau tuomet gali reikėti ilgesnio troškinimo laiko.

Žymos

mėsos troškinysreceptaitroškinys