Dailūs vištienos kukulaičiai su padažu

Dailūs vištienos kukulaičiai su padažu

Receptas tiems, kuriems, kaip ir man, sunkiai sekasi gražiai suformuoti kukulius ir jie būna kokie tik nori, bet ne apvalūs :)

Ingredientai

  • 500 gr maltos vištienos
  • 0.25 šaukštelio druskos
  • 0.25 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
  • 0.25 šaukštelio kario prieskonių ar kitų mėgstamų
  • Padažui
  • 200 gr konservuotų pomidorų
  • 50 ml vandens
  • 1 vnt. mažo svogūno
  • 2 skiltelių česnako
  • 3 šaukštų aliejaus

Gaminimo eiga

  1. Maltą vištieną išmaišyti su prieskoniais. Drėgnomis rankomis, tarp delnų formuoti norimo dydžio kukulaičius. Aš juos sudedu ant lentutės, o prieš dedant į puodą, dar kartą greitai padailinu formą drėgnomis rankomis.
  2. Didesniame puode užvirti vandenį. Į jį po vieną suleisti kukulius. Pavirti 5 - 7 minutes, priklausomai nuo kukulių dydžio.  Kokios formos kukuliai pateks į verdantį vandenį, tokios ir išliks. Išimti kiaurasamčiu ir sudėti į lėkštę, kol ruošime padažą.
  3. Keptuvėje įkaitinti aliejų, kelias minutes apkepinti smulkintą svogūną ir česnaką. Supilti konservuotus pomidorus ir vandenį. Išmaišyti.
  4. Į padažą sudėti kukulius, juos palaistyti padažu, uždengti dangčiu ir 5 - 10 minučių patroškinti.

Pastabos

  • Tiekti tinka su makaronais ir sūriu. Padažo galima specialiai neruošti, o kukulius tiesiog kiek ilgiau pavirti ir patiekti su bet kokiu mėgstamu padažu.