Fakeaway* aštri kiniška vištiena

Fakeaway* aštri kiniška vištiena

Paruošimas:30 min
Gaminimas:40 min
Porcijos:4
Kalorijos:300 kcal

Ingredientai

  • 500 g vištienos šlaunelių mėsos (be kaulų ir odos) arba kalakutienos šlaunelių mėsos ar filė
  • 1 šaukšto su kaupu krakmolo (naudojau bulvių)
  • 4 šaukštų aliejaus
  • Padažui
  • 1/2 paprikos
  • 1 mažos morkos
  • 50 ml sojos padažo
  • 1 šaukšto medaus ar klevų sirupo, galima keisti cukrumi
  • 2 skiltelių česnako
  • 1 šaukštelio Sriracha arba 1/2 šaukštelio maltos aitriosios paprikos
  • 100 ml šalto vandens
  • 1 šaukšto su kaupu krakmolo
  • Patiekiant
  • virtų ryžių
  • sezamo sėklų (nebūtina)

Gaminimo eiga

  1. Vištieną supjaustyti pailgomis, kąsnio dydžio juostelėmis. Sumaišyti su krakmolu, kad visi vištienos gabaliukai juo pasidengtų.
  2. Keptuvėje gerai įkaitinti aliejų ir kepinti vištieną, kol šiek tiek apskrus iš visų pusių. Aliejus turi būti gana karštas dar prieš dedant vištieną, kitaip ji troškinsis savo sultyse, o ne skrus.
  3. Papriką supjaustyti plonomis. Morką nuskusti ir supjaustyti labai plonais šiaudeliais, tą patogu daryti pirmiausia morką supjausčius plonais griežinėliais, o juos, sudėjus po kelis - šiaudeliais. Česnaką smulkiai sukapoti.
  4. Vištieną, nemažinant kaitros, sustumti į vieną keptuvės pusę. Suberti papriką, morką ir česnaką. Kelioliką sekundžių pakepinti, tuomet visą keptuvės turinį sumaišyti.
  5. Toliau kaitinant dėti medų, viską išmaišyti. Supilti sojos padažą ir Sriracha.
  6. Šaltame vandenyje išmaišyti krakmolą. Supilti į keptuvę, išmaišyti ir truputį pakaitinti, kol padažas sutirštės.
  7. Patiekti su ryžiais ir pabarsčius sezamo sėklomis.

Pastabos

  • *Fakeaway - namuose pagamintas, atkurtas patiekalas, kuris paprastai užsakomas restorane išsinešimui, pvz., kinų virtuvės ar kt. patiekalai. Namuose pagaminta alternatyva gali būti pigesnė ir sveikesnė.
  • Papildomai tinka dėti anakardžių ar žemės riešutų.

Žymos

fakeawaykalakutiena kiniškaikiniška vištienasaldžiarūgštė vištienavištiena kiniškai