Ingredientai
- 500 g vištienos šlaunelių mėsos (be kaulų ir odos) arba kalakutienos šlaunelių mėsos ar filė
- 1 šaukšto su kaupu krakmolo (naudojau bulvių)
- 4 šaukštų aliejaus
- Padažui
- 1/2 paprikos
- 1 mažos morkos
- 50 ml sojos padažo
- 1 šaukšto medaus ar klevų sirupo, galima keisti cukrumi
- 2 skiltelių česnako
- 1 šaukštelio Sriracha arba 1/2 šaukštelio maltos aitriosios paprikos
- 100 ml šalto vandens
- 1 šaukšto su kaupu krakmolo
- Patiekiant
- virtų ryžių
- sezamo sėklų (nebūtina)
Gaminimo eiga
- Vištieną supjaustyti pailgomis, kąsnio dydžio juostelėmis. Sumaišyti su krakmolu, kad visi vištienos gabaliukai juo pasidengtų.
- Keptuvėje gerai įkaitinti aliejų ir kepinti vištieną, kol šiek tiek apskrus iš visų pusių. Aliejus turi būti gana karštas dar prieš dedant vištieną, kitaip ji troškinsis savo sultyse, o ne skrus.
- Papriką supjaustyti plonomis. Morką nuskusti ir supjaustyti labai plonais šiaudeliais, tą patogu daryti pirmiausia morką supjausčius plonais griežinėliais, o juos, sudėjus po kelis - šiaudeliais. Česnaką smulkiai sukapoti.
- Vištieną, nemažinant kaitros, sustumti į vieną keptuvės pusę. Suberti papriką, morką ir česnaką. Kelioliką sekundžių pakepinti, tuomet visą keptuvės turinį sumaišyti.
- Toliau kaitinant dėti medų, viską išmaišyti. Supilti sojos padažą ir Sriracha.
- Šaltame vandenyje išmaišyti krakmolą. Supilti į keptuvę, išmaišyti ir truputį pakaitinti, kol padažas sutirštės.
- Patiekti su ryžiais ir pabarsčius sezamo sėklomis.
Pastabos
- *Fakeaway - namuose pagamintas, atkurtas patiekalas, kuris paprastai užsakomas restorane išsinešimui, pvz., kinų virtuvės ar kt. patiekalai. Namuose pagaminta alternatyva gali būti pigesnė ir sveikesnė.
- Papildomai tinka dėti anakardžių ar žemės riešutų.