Ingredientai
- Tešlai
- 200 g kvietinių miltų (+trupučio kočiojimui)
- 120 g šalto sviesto
- 80 ml šalto vandens
- 1 žiupsnio druskos
- Priedai
- 3 šaukštų pomidorų tyrės ar padažo
- 100 g tarkuoto fermentinio sūrio
- 1 žiupsnio džiovinto raudonėlio (nebūtina)
- rūkyto kumpio, alyvuogių, saulėje džiovintų pomidorų ar kitų mėgstamų priedų picai
Gaminimo eiga
- Į indą suberti miltus, dėti maždaug 2*2*2 cm kubeliais supjaustytą sviestą, berti druską ir pilti vandenį. Lengvai išmaišyti, kad sviestas apsivėltų miltais.
- Tarp pirštų trinti sviesto kubelius, kad formuotųsi stambūs tešlos trupiniai. Tešlą porą kartu perminkyti (neminkyti pernelyg ilgai, kad neištirptų sviestas!) ir suformuoti rutulį.Tešlą 30 minučių dėti į šaldytuvą.
- Pabarstyti miltais stalviršį, ant jo dėti tešlos rutulį, pabarastyti dar truputį miltų. Iškočioti tešlą į maždaug 30 cm skritulį. Perkelti ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kočioti galima ir iš karto ant kepimo popieriaus.
- Pagrindą aptepti pomidorų padažu, paliekant po kelis centimetrus nuo kraštų. Pabarstyti raudonėliais, 2/3 sūrio. Ant viršaus išdėlioti smulkintus priedus, pabarstyti likusius sūriu.
- Užlankstyti tešlos kraštus link vidurio.
- Kepti iki 190 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje (funkcija su vėjeliu) apie 35 - 40 minučių, kol krašteliai apskrus.