Grikius išvirti 2 stiklinės vandens arba užpilti 1.5 stiklinės vandens ir palikti išbrinkti 2 valandoms.
Morką, svogūną, papriką susmulkinti peiliu ar sukapoti maisto smulkintuvu. Apkepinti su trupučiu aliejaus ar sviesto, kol visa masė šiek tiek susileis.
Jei grikiuose liko skysčio, jį nupilti. Grikius sumalti virtuviniu kombainu, mėsmale ar tiesiog blenderiu.
Į grikius dėti kepintas daržoves, prieskonius, gerai išmaišyti. Po šaukštą berti miltus, maišyti, vis pabandant, ar masė tampa pakankamai lipni bei, ar formuojame kepsneliai nebyra. Formuoti patogiausia šlapiomis rankomis.
Kepti keptuvėje įkaitintame aliejuje ar tirpintame svieste po 3 - 4 minutes iš vienos pusės.
Padažui prikaistuvyje ištirpinti sviestą su vandeniu, dėti grietinę, prieskonius. Išmaišyti, kad neliktų grietinės gumuliukų ir užvirinti.
Pastabos
Papildomai galima naudoti pievagrybius, jaunas cukinijas ar kitų daržovių. Vandeningas daržoves ar grybus apkepinus reikėtų gerai nuvarvinti ir į kepsnelių masę dėti daugiau miltų.