
Jautienos troškinys
Sotus, sušildantis ir visiškai nesudėtingas troškinys.
Ingredientai
- 600 gr jautienos
- 2 vnt. morkų
- 1 vnt. svogūno
- 3 šaukštų miltų
- 3 šaukštų pomidorų pastos arba padažo
- 2 šaukštų aliejaus
- 0.5 šaukštelio druskos
- 0.5 šaukštelio cukraus
- 0.5 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
- 0.5 - 1 stiklinės vandens
Gaminimo eiga
- Nusausintą jautieną supjaustyti nedideliais gabaliukais ir apvolioti miltuose. Kruopščiai volioti nebūtina, galima tiesiog sumaišyti, kad mėsos gabaliukai pasidengtų miltais.
- Puode įkaitinti aliejų, apkepinti jautieną. Kepinti ne viską iš karto, paliekant tarpelius tarp gabaliukų, kad mėsa nepaleistų daug sulčių. Grąžinti visą mėsą į puodą ir kartu kepinti smulkintus svogūnus bei česnakus.
- Sudėti smulkintas morkas, prieskonius, išskyrus druską, pomidorų pastą. Užpilti vandeniu, kad viskas nebūtų visiškai apsemta ir troškinti ant mažiausios ugnies apie 1.5 valandos, kas pusvalandį permaišant.
- Ragauti, ar mėsa jau pakankamai minkšta, jei taip, pasūdyti ir palikti dar 15 minučių pasitroškinti. Jei mėsa dar kietoka, tikrinti dar po 30 minučių.
Pastabos
- Troškinimo laikas priklauso nuo pasirinktos mėsos minkštumo. Tiekite su bulvių koše ar tiesiog juodos duonos riekele. Kartu labai dera marinuotos daržovės, pvz., traškūs agurkėliai.