Jautienos troškinys

Jautienos troškinys

Sotus, sušildantis ir visiškai nesudėtingas troškinys.

Ingredientai

  • 600 gr jautienos
  • 2 vnt. morkų
  • 1 vnt. svogūno
  • 3 šaukštų miltų
  • 3 šaukštų pomidorų pastos arba padažo
  • 2 šaukštų aliejaus
  • 0.5 šaukštelio druskos
  • 0.5 šaukštelio cukraus
  • 0.5 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
  • 0.5 - 1 stiklinės vandens

Gaminimo eiga

  1. Nusausintą jautieną supjaustyti nedideliais gabaliukais ir apvolioti miltuose. Kruopščiai volioti nebūtina, galima tiesiog sumaišyti, kad mėsos gabaliukai pasidengtų miltais.
  2. Puode įkaitinti aliejų, apkepinti jautieną. Kepinti ne viską iš karto, paliekant tarpelius tarp gabaliukų, kad mėsa nepaleistų daug sulčių. Grąžinti visą mėsą į puodą ir kartu kepinti smulkintus svogūnus bei česnakus.
  3. Sudėti smulkintas morkas, prieskonius, išskyrus druską, pomidorų pastą. Užpilti vandeniu, kad viskas nebūtų visiškai apsemta ir troškinti ant mažiausios ugnies apie 1.5 valandos, kas pusvalandį permaišant.
  4. Ragauti, ar mėsa jau pakankamai minkšta, jei taip, pasūdyti ir palikti dar 15 minučių pasitroškinti. Jei mėsa dar kietoka, tikrinti dar po 30 minučių.

Pastabos

  • Troškinimo laikas priklauso nuo pasirinktos mėsos minkštumo. Tiekite su bulvių koše ar tiesiog juodos duonos riekele. Kartu labai dera marinuotos daržovės, pvz., traškūs agurkėliai.