Ingredientai
- 6 vidutinio dydžio paprikų
- 800 g - 1 kg maltos kalakutienos (galima keisti riebesne vištiena)
- 200 g graikiško jogurto arba grietinės
- 100 g ryžių (svoris sausų)
- 1 šaukšto prieskonių mišinio (naudojau maltai paukštienai, be druskos)
- 1 šaukštelio druskos
Gaminimo eiga
- Ryžius išvirti ir palikti atvėsti. Nepervirkite, nes dar troškinsis orkaitėje!
- Maltą mėsą gerai išmaišyti su ryžiais, prieskoniais, jogurtu.
- Paprikas perpjauti išilgai pusiau, išsėklinti. Prieš pjaudama paprikas paprastai "patestuoju" ant kurio šono jos lygiau guli.
- Paprikas įdaryti mėsos mase, vis paspaudžiant šaukštu, kad viduje neliktų oro kišenių. Pirmiausia visas įdarau iki viršaus, o kiek įdaro lieka, iš jo suformuoju "kalnelius", padalindama įdarą po lygiai per paprikas. Sudėti į kepimo popieriumi išklotą skardą.
- Kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje (su vėjeliu) apie 40 - 45 minutes.
Patarimai
- Kalakutieną galima keisti riebesne vištiena. Jautienos nerekomenduoju, nes kepdama išsausėja.