Lazanijos sriuba

Lazanijos sriuba

Lazanijos skoniai per pusvalandį!

Ingredientai

  • 500 gr maltos jautienos
  • 100 gr pomidorų pastos arba 200 gr konservuotų pomidorų
  • 100 gr tarkuoto sūrio
  • 8 vnt lazanijos lapų arba cannelloni makaronų
  • 1 vnt svogūno
  • 2 vnt česnako skiltelių
  • 4 šaukštų aliejaus
  • 6 lapelių šviežio baziliko (nebūtina)
  • 0.5 - 1 šaukštelio maltos aitriosios paprikos
  • 1 šaukštelio druskos
  • 1 žiupsnelio itališkų žolelių mišinio ar raudonėlio, džiovinto baziliko

Gaminimo eiga

  1. Puode įkaitinti aliejų, dėti smulkintą svogūną, česnaką, apkepinti. Sudėti maltą mėsą, maišant apkepinti, kol mėsa paruduos.
  2. Supilti pomidorų pastą, užpilti ~1 litru vandens. Virti apie 10 - 15 minučių.
  3. Sudėti baziliko lapelius, laužytus makaronus. Virti dar 10 minučių. Sudėti pusę sūrio, išmaišyti.
  4. Patiekiant apiberti sūriu.