Ingredientai
- 150 g krevečių (naudojau smulkias, tinka bet kokio dydžio)
- 100 ml grietinėlės (naudojau riebią)
- 4 didesnių (80 g) pievagrybių
- 6 vnt (50 g) pomidoriukų
- 40 g sviesto
- 1/8 vnt svogūno
- 1 skiltelės česnako
- druskos, pipirų, raudonėlio
- Patiekimui
- 160 g makaronų (svoris nevirtų)
- sūrio (nebūtina)
Gaminimo eiga
- Makaronus virti 1 minute trumpiau, nei nurodyta ant pakuotės.
- Keptuvėje ištirpinti sviestą. Apkepinti smulkintą svogūną ir česnaką.
- Sudėti nuvalytus ir supjaustytus pievagrybius, pakepinti, kol suminkštės.
- Dėti krevetes ir į 2-3 dalis pjaustytus pomidoriukus. Pilti grietinėlę ir kaitinti apie 1 minutę (jei krevetės didesnės - 2). Pagardinti prieskoniais.
- Sudėti nukoštus makaronus ir, maišant, pakaitinti dar 1 minutę.
- Patiekiant galima pabarstyti sūriu.