Ingredientai
- 300 g pievagrybių
- 1/2 vnt svogūno
- 1 skiltelės česnako
- 1 šaukšto miso pastos
- 2 šaukštų ghi sviesto (arba aliejaus veganiškam variantui)
- 1 žiupsnio džiovinto čiobrelio (nebūtina)
- 120 g makaronų (svoris sausų)
Gaminimo eiga
- Makaronus virti pagal nurodymus ant pakuotės. Kol verda makaronai, ruošiame padažą.
- Pievagrybius nuvalyti ir supjaustyti riekelėmis. Svogūną ir česnaką smulkiai sukapoti.
- Keptuvėje ištirpintame svieste apkepinti svogūną, kol kiek suminkštės. Dėti pievagrybius ir pakepinti.
- Miso sumaišyti su 3 šaukštais makaronų virimo vandens ir supilti į keptuvę. Dėti česnaką.
- Minutėlę pakaitinti, įdėti makaronus ir čiobrelį. Dar minutę pakaitinti maišant.
Patarimai
- Jei dar nesate susipažinę su MISO - tai fermentuotų sojos pupelių pasta, kilusi iš Japonijos ir naudojama kaip padardas/prieskonis įvairiuose patiekaluose. Miso skonis sūrokas, turi specifinį kvapą, savyje turi sunkiai apibūdinamo ir vargu ar išverčiamo umami skonio elemento.
- Rekomenduočiau nemažinti miso kiekio recepte, galima įdėti net ir dar truputėlį daugiau.
- Receptas adaptuotas (versija labai supaprastinta) pagal Jun & Tonic.