Makaronai su miso pievagrybiais

Makaronai su miso pievagrybiais

Paruošimas:30 min
Gaminimas:40 min
Porcijos:4
Kalorijos:300 kcal

Ingredientai

  • 300 g pievagrybių
  • 1/2 vnt svogūno
  • 1 skiltelės česnako
  • 1 šaukšto miso pastos
  • 2 šaukštų ghi sviesto (arba aliejaus veganiškam variantui)
  • 1 žiupsnio džiovinto čiobrelio (nebūtina)
  • 120 g makaronų (svoris sausų)

Gaminimo eiga

  1. Makaronus virti pagal nurodymus ant pakuotės. Kol verda makaronai, ruošiame padažą.
  2. Pievagrybius nuvalyti ir supjaustyti riekelėmis. Svogūną ir česnaką smulkiai sukapoti.
  3. Keptuvėje ištirpintame svieste apkepinti svogūną, kol kiek suminkštės. Dėti pievagrybius ir pakepinti.
  4. Miso sumaišyti su 3 šaukštais makaronų virimo vandens ir supilti į keptuvę. Dėti česnaką.
  5. Minutėlę pakaitinti, įdėti makaronus ir čiobrelį. Dar minutę pakaitinti maišant.

Patarimai

  • Jei dar nesate susipažinę su MISO - tai fermentuotų sojos pupelių pasta, kilusi iš Japonijos ir naudojama kaip padardas/prieskonis įvairiuose patiekaluose. Miso skonis sūrokas, turi specifinį kvapą, savyje turi sunkiai apibūdinamo ir vargu ar išverčiamo umami skonio elemento.
  • Rekomenduočiau nemažinti miso kiekio recepte, galima įdėti net ir dar truputėlį daugiau.
  • Receptas adaptuotas (versija labai supaprastinta) pagal Jun & Tonic.

Žymos

azijos virtuvėmakaronaimakaronai su pievagrybiaismisoveganiškivegetariški