Ingredientai
- 250 gr Orzo makaronų
- ~420 ml šilto sultinio (ar vandens+sultinio kubelio)
- 1 vnt vidutinio dydžio pomidoro
- 4 šaukštų pomidorų tyrės ar 1 vnt papildomo pomidoro
- 0.25 vnt rausvojo svogūno
- 1 skiltelės česnako
- 1 šaukšto aliejaus
- 1 žiupsnelio druskos (jei sultinys be druskos)
- Patiekimui:
- ~12 vnt krevečių
- 1 šaukštelio mėgstamų prieskonių mišinio (naudojau skirtą krevetėmis ir jūros gėrybėms)
Gaminimo eiga
- Krevetes pabarstyti prieskoniais ir palikti pasimarinuoti, kol ruošiami makaronai.
- Įkaitinti keptuvę iki vidutinės kaitros. Pilti aliejų, palaukti, kol įkais.
- Svogūną ir česnaką smulkiai sukapoti. Pomidorą supjaustyti kuo smulkesniais gabalėliais.
- Keptuvėje apkepinti svogūną, kai suminkštės, dėti česnaką ir pakepinti keliolika sekundžių, kol paskleis malonų aromatą.
- Sudėti pomidorus ir, maišant, kepinti, kol šiek tiek suminkštės.
- Sudėti pomidorų tyrę ir makaronus. Minutę pakepinti. Pasūdyti, jei sultinys be druskos.
- Supilti maždaug 1/5 sultinio. Kaitinti, vis pamaišant, kol makaronai sugers sultinį. Vėl pilti sultinio ir t.t., kol makaronai suminkštės. Man prireikė apie 420 ml sultinio ir maždaug 9 minučių troškinimo.
- Atskirai ant didesnės kaitros apkepinti krevetes, po 2 - 3 minutes iš kiekvienos pusės.
- Makaronus patiekti su krevetėmis, papildomai tinka išspausti citrinos.
Pastabos
- Makaronams prireikė maždaug 420 ml sultinio, jo gali reikėti kiek mažiau ar daugiau, priklausomai nuo konkrečių makaronų.
- Makaronai suminkštėjo per maždaug 9 minutes, tikslus laikas priklauso nuo konkrečių makaronų.