Pomidorinis Orzo risotto su krevetėmis

Pomidorinis Orzo risotto su krevetėmis

Paruošimas:30 min
Gaminimas:40 min
Porcijos:4
Kalorijos:300 kcal

Ingredientai

  • 250 gr Orzo makaronų
  • ~420 ml šilto sultinio (ar vandens+sultinio kubelio)
  • 1 vnt vidutinio dydžio pomidoro
  • 4 šaukštų pomidorų tyrės ar 1 vnt papildomo pomidoro
  • 0.25 vnt rausvojo svogūno
  • 1 skiltelės česnako
  • 1 šaukšto aliejaus
  • 1 žiupsnelio druskos (jei sultinys be druskos)
  • Patiekimui:
  • ~12 vnt krevečių
  • 1 šaukštelio mėgstamų prieskonių mišinio (naudojau skirtą krevetėmis ir jūros gėrybėms)

Gaminimo eiga

  1. Krevetes pabarstyti prieskoniais ir palikti pasimarinuoti, kol ruošiami makaronai.
  2. Įkaitinti keptuvę iki vidutinės kaitros. Pilti aliejų, palaukti, kol įkais.
  3. Svogūną ir česnaką smulkiai sukapoti. Pomidorą supjaustyti kuo smulkesniais gabalėliais.
  4. Keptuvėje apkepinti svogūną, kai suminkštės, dėti česnaką ir pakepinti keliolika sekundžių, kol paskleis malonų aromatą.
  5. Sudėti pomidorus ir, maišant, kepinti, kol šiek tiek suminkštės.
  6. Sudėti pomidorų tyrę ir makaronus. Minutę pakepinti. Pasūdyti, jei sultinys be druskos.
  7. Supilti maždaug 1/5 sultinio. Kaitinti, vis pamaišant, kol makaronai sugers sultinį. Vėl pilti sultinio ir t.t., kol makaronai suminkštės. Man prireikė apie 420 ml sultinio ir maždaug 9 minučių troškinimo.
  8. Atskirai ant didesnės kaitros apkepinti krevetes, po 2 - 3 minutes iš kiekvienos pusės.
  9. Makaronus patiekti su krevetėmis, papildomai tinka išspausti citrinos.

Pastabos

  • Makaronams prireikė maždaug 420 ml sultinio, jo gali reikėti kiek mažiau ar daugiau, priklausomai nuo konkrečių makaronų.
  • Makaronai suminkštėjo per maždaug 9 minutes, tikslus laikas priklauso nuo konkrečių makaronų.

Žymos

makaronai su krevetėmismakaronų risottorisotto