Ingredientai
- 4 vidutinio, vienodo dydžio paprikų (geriau plokščia apačia, kad stabiliau stovėtų)
- ~400 gr konservuotų (ar šviežių) pomidorų be odelių
- ~280 gr ryžių (naudojau basmati)
- 1 vnt. vidutinio dydžio morkos
- 2 skiltelių česnako
- 0.5 šaukštelio džiovinto raudonėlio
- 0.5 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
- 0.5 šaukštelio maltos saldžiosios paprikos
- 0.25 šaukštelio druskos
- žalumynų (nebūtina)
Gaminimo eiga
- Atsargiai nupjauti paprikų viršūnėles, išpjauti sėklas ir membranas.
- Pamatuoti tikslesnį ryžių kiekį: vieną papriką iki pusės pripildyti ryžiais. Ryžių kiekį dauginti iš tiek, kiek paprikų gaminsite, šiuo atveju iš keturių.
- Morką smulkiai sutarkuoti, įspausti česnaką, dėti ryžius, visus prieskonius, smulkintus pomidorus. Išmaišyti.
- Ryžių mase prikimšti paprikas, pripildant 3/4 paprikos.
- Paprikas sustatyti į indą, likusią vietą paprikose pripildyti vandeniu. Ant paprikų uždėti viršūnėles. Į indą dėti žalumynų. Indą uždengti dangčiu, jei neturite tinkamo orkaitei, užklokite folija.
- Troškinti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 - 50 minučių, kol ryžiai sugers visą skystį ir suminkštės. Skanaus!