Ryžiais ir pomidorais įdarytos paprikos graikiškai Yemista

Ryžiais ir pomidorais įdarytos paprikos graikiškai Yemista

Ingredientai

  • 4 vidutinio, vienodo dydžio paprikų (geriau plokščia apačia, kad stabiliau stovėtų)
  • ~400 gr konservuotų (ar šviežių) pomidorų be odelių
  • ~280 gr ryžių (naudojau basmati)
  • 1 vnt. vidutinio dydžio morkos
  • 2 skiltelių česnako
  • 0.5 šaukštelio džiovinto raudonėlio
  • 0.5 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
  • 0.5 šaukštelio maltos saldžiosios paprikos
  • 0.25 šaukštelio druskos
  • žalumynų (nebūtina)

Gaminimo eiga

  1. Atsargiai nupjauti paprikų viršūnėles, išpjauti sėklas ir membranas.
  2. Pamatuoti tikslesnį ryžių kiekį: vieną papriką iki pusės pripildyti ryžiais. Ryžių kiekį dauginti iš tiek, kiek paprikų gaminsite, šiuo atveju iš keturių.
  3. Morką smulkiai sutarkuoti, įspausti česnaką, dėti ryžius, visus prieskonius, smulkintus pomidorus. Išmaišyti.
  4. Ryžių mase prikimšti paprikas, pripildant 3/4 paprikos.
  5. Paprikas sustatyti į indą, likusią vietą paprikose pripildyti vandeniu. Ant paprikų uždėti viršūnėles. Į indą dėti žalumynų. Indą uždengti dangčiu, jei neturite tinkamo orkaitei, užklokite folija.
  6. Troškinti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 - 50 minučių, kol ryžiai sugers visą skystį ir suminkštės. Skanaus!

Žymos

daržovių patiekalaiįdarytos paprikospaprikų patiekalaiveganiškivegetariški