
Silkė pataluose
Visiems žinoma ir pažįstama, o mes ją ragaujam dukart per metus - per Kalėdas ir per Velykas.
Ingredientai
- 3 vnt. sūdytos silkės filė
- 1 vnt. nedidelio svogūno
- 1 vnt. vidutinio dydžio - didesnės virtos bulvės
- 1 vnt. didesnės virtos morkos
- 2 vnt. mažų ar 1 vnt. didelio virto kiaušinio
- 1 vnt. didesnio virto burokėlio
- 4 šaukštų su kaupu majonezo
Gaminimo eiga
- Silkę, svogūną, bulvę, morką, kiaušinį supjaustyti smulkiais kubeliais.
- Burokėlius sutarkuoti, nukošti susidariusį skystį.
- Į silkinę sluoksniuoti silkę, ant viršaus svogūnus, bulvę, morką, kiaušinį ir viršų apdėlioti burokėliais.
- Užtepti majonezą. Patogiausia tą daryti visą majonezą uždėjus "eilute" ant aukščiausio burokėlių kalnelio taško ir atsargiai, išorine didelio šaukšto puse braukti į apačią. Aptepti visus kraštelius, kad neliktų neapteptų burokėlių.
- Galima valgyti iš karto arba kelias valandas palaikyti.
Pastabos
- Bulves ir morkas geriausia virti su lupenomis, tuomet jos išliks standesnės ir lengviau pjaustysis.
- Tarp sluoksnių ant svogūno dar galima dėti truputį tarkuoto obuolio, bet man asmeniškai nepatinka nei skonis, nei tekstūra - silkė tampa gana šlapia ir vandeninga, ypač ilgiau pastovėjusi.
Nuotraukų galerija


