Silkė pataluose

Silkė pataluose

Visiems žinoma ir pažįstama, o mes ją ragaujam dukart per metus - per Kalėdas ir per Velykas.

Ingredientai

  • 3 vnt. sūdytos silkės filė
  • 1 vnt. nedidelio svogūno
  • 1 vnt. vidutinio dydžio - didesnės virtos bulvės
  • 1 vnt. didesnės virtos morkos
  • 2 vnt. mažų ar 1 vnt. didelio virto kiaušinio
  • 1 vnt. didesnio virto burokėlio
  • 4 šaukštų su kaupu majonezo

Gaminimo eiga

  1. Silkę, svogūną, bulvę, morką, kiaušinį supjaustyti smulkiais kubeliais.
  2. Burokėlius sutarkuoti, nukošti susidariusį skystį.
  3. Į silkinę sluoksniuoti silkę, ant viršaus svogūnus, bulvę, morką, kiaušinį ir viršų apdėlioti burokėliais.
  4. Užtepti majonezą. Patogiausia tą daryti visą majonezą uždėjus "eilute" ant aukščiausio burokėlių kalnelio taško ir atsargiai, išorine didelio šaukšto puse braukti į apačią. Aptepti visus kraštelius, kad neliktų neapteptų burokėlių.
  5. Galima valgyti iš karto arba kelias valandas palaikyti.

Pastabos

  • Bulves ir morkas geriausia virti su lupenomis, tuomet jos išliks standesnės ir lengviau pjaustysis.
  • Tarp sluoksnių ant svogūno dar galima dėti truputį tarkuoto obuolio, bet man asmeniškai nepatinka nei skonis, nei tekstūra - silkė tampa gana šlapia ir vandeninga, ypač ilgiau pastovėjusi.

Žymos

KalėdosLietuvos virtuvėmišrainėreceptaisilkėVelykosžuvies patiekalai