Ingredientai
- 2 vidutinio dydžio - didesnių bulvių
- 1/2 vnt svogūno (naudojau rausvąjį)
- 100 g pomidorų tyrės ar konservuotų pomidorų arba 200 g šviežių pomidorų
- 50 ml kokosų pieno
- 2 šaukštų aliejaus
- 2 skiltelių česnako
- 1 - 2 šaukštelių kario prieskonių (tinka tiek paprastas mišinys, tiek Madras, Tikka ir kt.)
- vandens
Gaminimo eiga
- Česnaką ir svogūną smulkiai sukapoti. Apkepinti keptuvėje įkaitintame aliejuje.
- Bulves nuskusti ir supjaustyti kąsnio dydžio gabalėliais. Kelias minutes, vis pamaišant, pakepinti keptuvėje su svogūnais ir česnakais.
- Pilti pomidorų tyrę (arba dėti smulkintus pomidorus) ir dar kelias minutes pakepinti.
- Berti prieskonių, pilti vandens, kad bulves beveik apsemtų. Viską išmaišyti, uždengti dangčiu ir troškinti ant nedidelės kaitros apie 15 minučių.
- Patikrinti, ar bulvės suminkštėjo - turėtų lengvai, be pasipriešinimo įsmigti šakutė. Jei bulvės dar nepakankamai minkštos - troškinti ilgiau. Kai bulvės jau bus suminkštėjusios, pilti kokosų pieną, išmaišyti ir dar minutėlę patroškinti.
- Patiekti, kaip ir kitus karius, tinka su ryžiais. Jei bulvių - ryžių derinys jums neįprastas, galima valgyti ir tiesiog vieną.