Ingredientai
- 4 nedidelių bulvyčių
- 4 šaukštelių kreminio sūrio
- 4 juostelių rūkytos šoninės ar kumpio
- druskos
- šlakelio aliejaus
- svogūnų laiškų
Gaminimo eiga
- Bulves kruopšiai nuplauti ir išvirti, kol suminkštės (dėti į verdantį vandenį 20 minučių).
- Dar šiltas sutraiškyti: patogiausia kiekvieną paspausti bulvių grūstuvu. Jei neturite - ant bulvės viršaus galima uždėti kepimo mentelę ir paspausti virtuviniu plaktuku ar tiesiog ranka.
- Sudėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos, apšlakstyti aliejumi, pasūdyti, tepti kreminio sūrio, dėti smulkintos šoninės.
- Kepti iki 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10 - 12 minučių arba karšto oro gruzdintuvėje apie 8 minutes.
- Iškepusias pabarstyti svogūnų laiškais.
Patarimai
- Ruošiant garnyrui - porcijai užtenka 2 nedidelių bulvyčių. Ruošiant kaip pagrindinį, reikėtų 4 bulvyčių ar pagal alkanumą.