Ingredientai
- 450 gr varškės (naudojau sausesnę)
- 200 gr cukinijos (nuspaustos apie 140 gr)
- 2 vnt M dydžio kiaušinių
- 4 šaukštų su kaupu avižinių miltų (apie 80 gr)
- 60 gr sūdytos/rūkytos/šviežios lašišos filė (nebūtina, bet labai tinka)
- 1 skiltelės česnako (arba 0.25 šaukštelio česnako granulių)
- saujelės krapų (arba 1 šaukštelio džiovintų)
- 0.5 šaukštelio druskos
Gaminimo eiga
- Cukiniją sutarkuoti stambia tarka. Naudojant jauną cukiniją, tarkuoti su visa žieve. Jei naudojama peraugusi, žievę nulupti ir išimti sėklas.
- Cukinijos tarkius pabarstyti druska, permaišyti ir palikti 10 minučių pastovėti. Druska padės ištraukti vandens perteklių iš cukinijos, kad kepami kepsneliai nepavandenytų.
- Lašišą supjaustyti kuo smulkesniais, maždaug 0.5*0.5 cm kubeliais.
- Cukiniją labai gerai nuspausti. Mano nuspaustų tarkių svoris buvo apie 140 gr. Jis gali būti kiek mažesnis ar didesnis, priklausomai nuo cukinijos vandeningumo.
- Cukiniją išmaišyti su varške, lašiša. Įmušti kiaušinius, berti miltus, smulkintus krapus, įspausti česnaką. Kruopščiai išmaišyti.
- Drėgnais delnais formuoti kepsnelius ir dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą. Jei formuojama masė atrodo pernelyg drėgna, galima papildomai įberti dar šiek tiek avižinių miltų. Tikslus jų kiekis priklauso nuo cukinijos nuspaudimo ir varškės drėgnumo.
- Dėti kepti į iki 190 C laipsnių įkaitusią orkaitę apie 20 minučių.
- Skardą išimti iš orkaitės ir palikti dar 5 minutes sutvirtėti. Tiekiame su šviežiais agurkėliais!
Pastabos
- Labai svarbu tinkamai nuspausti cukiniją, kitaip kepsneliai bus pernelyg drėgni ir kepdami gali ištęžti.
- Svarbu kepsnelius dėti į jau įkaitusią orkaitę.