Sotus bulvių karis
Sotus, kvapnus, greitai ir nesudėtingai paruošiamas Indija kvepiantis karis lietuviškam skoniui. Taip, Indijoje karį ruošia ir iš bulvių!
2 porcijoms reikės
2 vidutinio dydžio – didesnių bulvių
1/2 vnt svogūno (naudojau rausvąjį)
100 g pomidorų tyrės ar konservuotų pomidorų arba 200 g šviežių pomidorų
50 ml kokosų pieno
2 šaukštų aliejaus
2 skiltelių česnako
1 – 2 šaukštelių kario prieskonių (tinka tiek paprastas mišinys, tiek Madras, Tikka ir kt.)
vandens
Gaminame
- Česnaką ir svogūną smulkiai sukapoti. Apkepinti keptuvėje įkaitintame aliejuje.
- Bulves nuskusti ir supjaustyti kąsnio dydžio gabalėliais. Kelias minutes, vis pamaišant, pakepinti keptuvėje su svogūnais ir česnakais.
- Pilti pomidorų tyrę (arba dėti smulkintus pomidorus) ir dar kelias minutes pakepinti.
- Berti prieskonių, pilti vandens, kad bulves beveik apsemtų. Viską išmaišyti, uždengti dangčiu ir troškinti ant nedidelės kaitros apie 15 minučių.
- Patikrinti, ar bulvės suminkštėjo – turėtų lengvai, be pasipriešinimo įsmigti šakutė. Jei bulvės dar nepakankamai minkštos – troškinti ilgiau.
Kai bulvės jau bus suminkštėjusios, pilti kokosų pieną, išmaišyti ir dar minutėlę patroškinti. - Patiekti, kaip ir kitus karius, tinka su ryžiais. Jei bulvių – ryžių derinys jums neįprastas, galima valgyti ir tiesiog vieną.