Sotus bulvių karis

Sotus bulvių karis

Sotus, kvapnus, greitai ir nesudėtingai paruošiamas Indija kvepiantis karis lietuviškam skoniui. Taip, Indijoje karį ruošia ir iš bulvių!

2 porcijoms reikės

  • 2 vidutinio dydžio – didesnių bulvių

  • 1/2 vnt svogūno (naudojau rausvąjį)

  • 100 g pomidorų tyrės ar konservuotų pomidorų arba 200 g šviežių pomidorų

  • 50 ml kokosų pieno

  • 2 šaukštų aliejaus

  • 2 skiltelių česnako

  • 1 – 2 šaukštelių kario prieskonių (tinka tiek paprastas mišinys, tiek Madras, Tikka ir kt.)

  • vandens

Gaminame

  • Česnaką ir svogūną smulkiai sukapoti. Apkepinti keptuvėje įkaitintame aliejuje.
  • Bulves nuskusti ir supjaustyti kąsnio dydžio gabalėliais. Kelias minutes, vis pamaišant, pakepinti keptuvėje su svogūnais ir česnakais.
  • Pilti pomidorų tyrę (arba dėti smulkintus pomidorus) ir dar kelias minutes pakepinti.
  • Berti prieskonių, pilti vandens, kad bulves beveik apsemtų. Viską išmaišyti, uždengti dangčiu ir troškinti ant nedidelės kaitros apie 15 minučių.
  • Patikrinti, ar bulvės suminkštėjo – turėtų lengvai, be pasipriešinimo įsmigti šakutė. Jei bulvės dar nepakankamai minkštos – troškinti ilgiau.
    Kai bulvės jau bus suminkštėjusios, pilti kokosų pieną, išmaišyti ir dar minutėlę patroškinti.
  • Patiekti, kaip ir kitus karius, tinka su ryžiais. Jei bulvių – ryžių derinys jums neįprastas, galima valgyti ir tiesiog vieną.

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

*