Ingredientai
- 1 vnt nedidelio brokolio
- 1 vnt morkos
- 5 - 6 vnt pievagrybių
- 1 vnt didelės bulvės
- 1/2 vnt svogūno
- 200 g grietinėlės
- 2 litrų sultinio (ar kokybiško sultinio kubelio + vandens)
- druskos
- pipirų
- šlakelio aliejaus ar gabalėlio sviesto
Gaminimo eiga
- Puode, nedidelėje kaitroje aliejuje apkepinti smulkiai kapotą svogūną ir tarkuotą morką, kol suminkštės.
- Bulvę supjaustyti kubeliais, apkepinti kartu.
- Brokolio žiedynus atkirti nuo koto. Kotą supjaustyti kubeliais ir apkepinti su kitomis daržovėmis. Dėti smulkintus pievagrybius.
- Užpilti sultiniu, pagardinti prieskoniais. Virti apie 20 minučių nuo užvirimo.
- Sudėti brokolio žiedynus, pilti grietinėlę ir dar kartą užvirtinti.