Tiramisu tinginys

Tiramisu tinginys

Tiramisu tinginys man – du itin mėgstami skoniai, susijungę į vieną. Jis greitai paruošiamas, sodraus, sunkaus skonio, drėgnas, sotus ir tikrai gana saldus. Pasmaližiauti prie kavos ar arbatos pakaks visai nedidelio gabalėlio. Beje, kremui nereikia žalių kiaušinių, todėl ir ragauti drąsiau.

~ 10 porcijų Reikės

  • 500 g maskarponės sūrio

  • 397 g (skardinės) saldinto kondensuoto pieno

  • 300 g biskvitinių pirštelių

  • 4 šaukštų nesaldintos kakavos

Gaminame

  • Maskarponę išplakti su kondensuotu pienu. Kremas nebus purus, labiau kaip tiršta tešla, taip ir turi būti.
  • Sausainius sutrupinti ir sumaišyti su kremu.
  • Į formą įkloti maistinės plėvelės. Dėti pusę masės masės. Per sietelį tolygiai užberti kakavos. Dėti likusią pusę sausainių masės. Palikti stingti šaldytuve bent kelioms valandoms.
  • Išimti iš formos. Tą patogiausia padaryti ant formos viršaus uždėjus lėkštę ar lentelę ir staigiu judesiu apvertus. Nuimti plėvelę ir barstyti likusia kakava.
  • Šis Tiramisu tinginys gana minkštas ir kremiškas, ne toks tvirtas kaip klasikinis tinginys, todėl, prieš patiekiant jį reikėtų laikyti šaldytuve.

Patarimai

  • Šis Tiramisu tinginys gana minkštas ir kremiškas, ne toks tvirtas kaip klasikinis tinginys, todėl, prieš patiekiant jį reikėtų laikyti šaldytuve.
  • Norisi dar kokio netradicinio Tinginio? Matcha tinginio receptas čia.

Leave a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

*