Traiškytos bulvytės su kreminiu sūriu ir šonine

Traiškytos bulvytės su kreminiu sūriu ir šonine

Traiškytos bulvytės - tikriausiai mano mėgstamiausias bulvyčių patiekimo būdas. Po apvirimo jos minkštos, purios, o sutraiškius ir apkepus, jų išorė pasidengia traškia plutele. Tobula! Šį kartą ypatingai - su kreminiu sūriu ir šonine. Galima tiekti kaip pagrindinį patiekalą su salotomis ar kaip garnyrą.

Ingredientai

  • 4 nedidelių bulvyčių
  • 4 šaukštelių kreminio sūrio
  • 4 juostelių rūkytos šoninės ar kumpio
  • druskos
  • šlakelio aliejaus
  • svogūnų laiškų

Gaminimo eiga

  1. Bulves kruopšiai nuplauti ir išvirti, kol suminkštės (dėti į verdantį vandenį 20 minučių).
  2. Dar šiltas sutraiškyti: patogiausia kiekvieną paspausti bulvių grūstuvu. Jei neturite - ant bulvės viršaus galima uždėti kepimo mentelę ir paspausti virtuviniu plaktuku ar tiesiog ranka.
  3. Sudėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos, apšlakstyti aliejumi, pasūdyti, tepti kreminio sūrio, dėti smulkintos šoninės.
  4. Kepti iki 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10 - 12 minučių arba karšto oro gruzdintuvėje apie 8 minutes.
  5. Iškepusias pabarstyti svogūnų laiškais.

Patarimai

  • Ruošiant garnyrui - porcijai užtenka 2 nedidelių bulvyčių. Ruošiant kaip pagrindinį, reikėtų 4 bulvyčių ar pagal alkanumą.

Žymos

air fryerbulvėsgarnyraskaršto oro gruzdintuvėreceptaitaupūs receptai