Ingredientai
- 2 litrų kefyro (kuo riebesnio - naudojau skirtą šaltibarščiams, maišeliuose)
- 1 šaukštelio druskos
- 1 šaukštelio kmynų
Gaminimo eiga
- Kefyrą (pakuotėje) užšaldyti.
- Kai kefyras jau sušalęs, pasiruošti indą jo tirpinimui: ant puodo uždėti švarų virtuvinį rankšluostį ar kelis sluoksnius standžios marlės, aplink aprišti virvele, rankšluosčio smarkiai neįtempti.
- Kefyro pakuotes nukirpti. Suledėjusius kefyro gabalus galima supjaustyti į kelias dalis. Uždėti ant rankšluosčio ir palikti kambario temperatūroje tirpti. Nešildyti ir nespartinti tirpimo! Aš palikau tirpti pernakt.
- Nuimti visą susikaupusią varškės masę. Ją galima valgyti jau tokią, ruošti pyragą, gardinti prieskoniais ir tiekti kaip užtepėlę. Nutekėjusį skystį galima naudoti blynelių tešlai ar trintam kokteiliui.
- Berti druskos, kmynų ir kruopščiai išmaišyti.
- Į negilų dubenėlį įtiesti kelis sluoksnius marlės, sudėti varškės masę ir formuoti sūrį.
- Apvynioti marle ir dėti tarp medinių lentelių suslėgti. Papildomai tarp lentutės ir sūrio dedu kelis sluoksnius rankšluostinio popieriaus kad sugertų išspaustą skysčio perteklių. Jei popierius pradrėko - pakeisti sausu.
- Maždaug parą palaikyti suspaustą šaldytuve ir tuomet ragauti!